Більшість німців підтримують поставки Leopard 2 Україні

Більшість німців підтримують поставки Leopard 2 Україні

Опитування
Укрінформ
Більшість громадян ФРН підтримують рішення свого уряду надати Україні основні бойові танки Leopard 2. 

Про це свідчить дані останнього опитування «Політичний барометр» телеканалу ZDF, передає Укрінформ.

Так, 54% опитаних заявили, що вважають поставки правильними, 38% висловилися негативно. 

Більшість тих, хто «за», - це прихильники «Зелених» (75%), партії міністра закордонних справ Анналени Бербок і віцеканцлера, міністра економіки Роберта Габека. Серед консерваторів (партія ексканцлерки Ангели Меркель) таких 64%; серед прихильників Соціал-демократичної партії, до якої належить канцлер ФРН Олаф Шольц, підтримують передачу танків 61 відсоток. Рішення підтримують 55 відсотків симпатиків ліберальної Вільної демократичної партії (яка входить у правлячу коаліцію). Найбільше противників постачання танків Україні – серед прихильників праворадикальної «Альтернативи для Німеччини» (89%). 

Читайте також: Німеччина планує доставити танки в Україну до кінця березня

По-різному оцінюють ситуацію на Заході та Сході Німеччини. У той час як у землях колишньої ФРН поставку важких танків підтримує більшість («за» 59 відсотків; «проти» 33 відсотки), на сході, в колишній НДР, картина майже дзеркально протилежна («за» 35 відсотків; «проти» 57 відсотків).

Нагадаємо, цього тижня уряд Німеччини погодився після довгих вагань поставити Україні танки Leopard 2. Це було зроблено в рамках участі в коаліції союзників і партнерів. Перші 14 танків мають прибути в Україну до кінця березня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-