Макрон обговорив із главою МЗС Китаю війну рф проти України

Макрон обговорив із главою МЗС Китаю війну рф проти України

Укрінформ
Президент Франції Емманюель Макрон зустрівся у Парижі з міністром закордонних справ Китаю Ван І, сторони, зокрема, обговорили війну рф проти України.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на CNN.

«Сторони всебічно обмінялися думками щодо українського питання. Ван І підкреслив, що в цьому питанні Китай наполягає на обʼєктивності та завжди намагається сприяти миру та здійсненню переговорів», – йдеться у заяві посольства КНР у Парижі.

Дипломати додали, що Китай «готовий співпрацювати з Францією та рештою міжнародної спільноти для вивчення політичних засобів вирішення питання, щоб якомога швидше досягти припинення вогню та завершення війни».

У заяві Єлисейського палацу вказується, що обидві країни висловили «однакову мету» щодо України, причому Макрон наголосив на «наслідках цього конфлікту для міжнародного миру та безпеки, а також підтримку Францією країни, яка піддалася агресії».

Читайте також: Італія і Франція передадуть Україні протиповітряні системи SAMP/T – Остін

Ван І також повечеряв з міністром закордонних справ Франції Катрін Колонною, яка написала в Твіттері, що у них відбувся «обмін думками щодо російської агресивної війни в Україні та способів, як ми працюємо над вирішенням конфлікту».

16 лютого Ван І продовжить зустрічі з офіційними особами Франції.

Як повідомляв Укрінформ, президент Франції Емманюель Макрон обговорить, як забезпечити поразку росії на війні в Україні, а також майбутні механізми підтримки миру в Європі на Мюнхенській конференції з безпеки в п’ятницю.

Фото: Сіньхуа

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-