росія кидає мобілізованих у безглузді атаки для прогресу до річниці вторгнення – ЄС в ОБСЄ

росія кидає мобілізованих у безглузді атаки для прогресу до річниці вторгнення – ЄС в ОБСЄ

Укрінформ
російські генерали відчайдушно кидають мобілізованих солдатів у безглузді атаки, щоб досягти якогось прогресу до річниці вторгнення рф в Україну 24 лютого.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це йдеться у заяві Євросоюзу, виголошеній під час засідання Форуму з безпекового співробітництва у середу у Відні.

“З наближенням річниці фатального рішення москви про вторгнення до суверенного і мирного сусіда, російські війська відчайдушно намагаються досягти прогресу на полі бою. російські генерали продовжують посилати щойно мобілізованих солдатів у безглузді атаки, не зважаючи на людські життя. Ми бачили цю військову тактику навколо Вугледара в останні дні", - йдеться у заяві. 

Читайте також: Британія в ОБСЄ: У путіна обмежені можливості для продовження війни в Україні

На цьому тлі делегація Євросоюзу вказала брехливу заяву голови делегацій рф в ОБСЄ два тижні тому, який "вихвалявся в цій залі, що українська оборона в тому ж Вугледарі була зламана".

"Це - ще одна абсурдна заява, подібна до багатьох, які ми чули в минулому, зокрема, рік тому, в лютому 2022 року", - заявили в місії ЄС.

Також у заяві було знову наголошено на заклику до росії "припинити свою агресивну війну і негайно, повністю і беззастережно вивести всі свої війська і військову техніку з усієї території України в межах її міжнародно визнаних кордонів". Крім того, ЄС спрямував свій заклик до режиму лукашенка "припинити підтримку і утриматися від будь-якої подальшої участі або сприяння незаконній агресивній війні росії".

Читайте також: Україна в ОБСЄ: Під Вугледаром росіяни втратили бригаду морпіхів та 130 одиниць техніки

Як повідомляв Укрінформ, раніше представник Головного управління розвідки МО України Андрій Юсов заявив, що втрати російських окупаційних військ зараз найбільші від початку повномасштабного вторгнення 24 лютого. Попри це, російське військове командування не покидає свої відчайдушні спроби окупувати український Донбас до кінця березня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-