Британія в ОБСЄ: У путіна обмежені можливості для продовження війни в Україні

Британія в ОБСЄ: У путіна обмежені можливості для продовження війни в Україні

Укрінформ
росія зараз несе в Україні найбільші втрати з початку вторгнення, і путін має обмежені можливості для продовження війни, але він все ще може вивести війська та припинити безглузде принесення тисяч росіян в жертву.

Як передає власний кореспондент Укрінформу, про це заявив старший військовий радник делегації Великої Британії в ОБСЄ Ян Стаббс під час засідання Форуму з безпекового співробітництва у середу у Відні. 

"Як повідомляється, за останні два тижні росія зазнала найбільших втрат з часу першого тижня вторгнення в Україну. російське військове керівництво вже, схоже, розгорнуло переважну більшість резервістів, призваних у рамках так званої "часткової мобілізації", а "Вагнер" заявив 9 лютого про припинення  своєї схеми вербування в’язнів", - сказав він.

Читайте також: У деяких штурмових загонах «вагнерівців» та «лнр» втрати становлять до 80% - Маляр

За словами британського військового дипломата, "можливості для путіна і його воєначальників продовжувати розв’язану ними війну видаються обмеженими": або "продовжувати виснажувати свої сили, скорочуючи масштаби своїх цілей" або ж "проводити подальшу мобілізацію". 

"Але є й інший варіант: путін може закінчити цю війну зараз, вивести всі російські війська з суверенної території України і таким чином припинити безглузде принесення в жертву тисяч інших простих росіян", - додав Стаббс.

Читайте також: Результат війни в Україні важливий і для Європи, і для світу – глава Пентагону

Він наголосив, що надання Україні підтримки, "необхідної їй для самозахисту і витіснення росії з її суверенної території", є найшвидшим і єдиним шляхом до справедливого і тривалого миру. На цьому тлі дипломат нагадав, що у підписаній 8 лютого Спільній британсько-українській декларації було підтверджено "відданість наших країн стояти пліч-о-пліч перед обличчям російської агресії".

"Британія співпрацює з Україною, щоб допомогти розбудовувати її довгострокові силові структури і спроможності, звести нанівець російські здобутки та розбудовувати сили стримування майбутнього. Ми будемо підтримувати наших українських друзів у їхній боротьбі за звільнення своєї батьківщини. Суверенітет, територіальна цілісність і незалежність України будуть повністю відновлені", - заявив представник Великої Британії в ОБСЄ.

Читайте також: Україна в ОБСЄ: Під Вугледаром росіяни втратили бригаду морпіхів та 130 одиниць техніки

Як повідомлялося, заступниця постійного представника України при міжнародних організаціях у Відні Наталія Костенко повідомила, що за втратами в одному бою битва за Вугледар стала для російських збройних сил однією з найтяжчих з моменту повномасштабного вторгнення в Україну.  Так, у битві за Вугледар російська армія за тиждень втратила майже повністю 5-тисячну бригаду морської піхоти, а також щонайменше 130 одиниць військової техніки, включаючи 36 танків. 

Раніше повідомлялося, що лише у боях за Соледар рф втратила більше військових, ніж у двох війнах у Чечні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-