Дуда розраховує на формування у Польщі кількох бригад для ЗСУ

Дуда розраховує на формування у Польщі кількох бригад для ЗСУ

Укрінформ
Президент Польщі Анджей Дуда висловив сподівання, що завдяки участі декількох країн можна буде сформувати декілька бригад для ЗСУ.

Про це він заявив у вівторок у Брюсселі під час спільної пресконференції з генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом, передає кореспондент Укрінформу.

Як підкреслив польський лідер, у межах союзницьких дій до України постачатимуться британські танки Challenger, канадські і польські танки Leopard 2 A4, сучасні танки Leopard 2 у версії A6 з Німеччини.

“Ми дуже вдячні за цю допомогу. Ми хочемо зібрати для України хоча б танкову бригаду. Сподіваємося, що нам вдасться сформувати кілька бригад”,- підкреслив Дуда.

Він нагадав, що нещодавно побував на танковому полігоні Свєнтошув на південному заході Польщі, де українські танкісти зараз опановують танки Leopard 2 під керівництвом польських, канадських та норвезьких інструкторів.

Читайте також: Боррель закликав Європу знайти на складах танки для України

Як повідомлялося, Польща в межах міжнародної коаліції зобов’язується передати Україні роту танків Leopard 2 (14 танків).

Вона також готова передати Києву 60 польських модернізованих танків, з яких 30 PT-91 Twardy (модернізована версія Т-72), а також 14 танків Leopard 2 Варшава пообіцяла до березня. У цьому контексті міністр національної оборони Польщі Маріуш Блащак нещодавно заявив, що Польща передасть Україні танки та БМП для озброєння однієї механізованої бригади ЗСУ і готова підготувати до березня особовий склад цього військового з’єднання. На полігоні у Свєнтошові навчаються 105 українських танкістів - 21 екіпаж танку і технічний персонал.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-