Укроборонпром презентував 120-мм міни - перший спільний продукт із країною НАТО

Укроборонпром презентував 120-мм міни - перший спільний продукт із країною НАТО

Відео
Укрінформ
Державний концерн «Укроборонпром» презентував перший продукт спільного виробництва з однією з країн-членів НАТО - 120-мм мінометні міни. Вже дуже скоро вони підуть на фронт для потреб Сил оборони.

Про це під час брифінгу в Медіацентрі Україна-Укрінформ повідомила речниця державного концерну «Укроборонпром» Наталія Сад.

«Це знакова для нас подія, для державного концерну Укроборонпром і в цілому для нашої країни – спільне виробництво одного з найзатребуваніших боєприпасів нашої української артилерії – це 120 мм мінометна міна, з однією з країн-членів НАТО. Поява цієї міни є першим продуктом спільної кооперації з країною Альянсу», - наголосила Сад, відзначивши, що наразі не може розголошувати назву країни, однак після війни ця інформація буде відкритою.

Речниця додала, що вже незабаром концерн продемонструє інші вироби, виготовлені спільно з країнами-партнерами. «Ми впродовж тривалого часу досягали домовленостей, розробляли план графіків реалізації цих домовленостей, і нарешті можемо показати, як виглядає ця кооперація на практиці», - зазначила речниця Укроборонпрому.

За її інформацією, 120 мм мінометна міна є найбільш затребуваним засобом ураження, вона вражає цілі з міномету на відстані до 8 км, радіус ураження - від 25 м до 60 м, з розльотом осколків в радіусі до 250 м. Міна виготовляється за сучасними технологіями, підкреслила речниця.

Також вона зауважила, що наразі виготовлення мін спрямоване на забезпечення потреб Збройних сил, однак після завершення війни розглядатиметься й питання забезпечення інших країн.

Читайте також: Херсон отримав 182 бронежилети для комунальників від Укроборонпрому

«Поява цієї міни - це робота винятково на потреби ЗСУ, однак по завершенню війни можемо говорити про те, що, я переконана, йтиметься і про забезпечення потреб військ наших союзників», - відзначила речниця Укроборонпрому.

За її словами, наразі йдеться про серійне виробництво 120 мм мін, а українські захисники дуже скоро отримають їх на фронті, аби протистояти ворогу.

Як повідомляв Укрінформ, перші партії артилерійських осколкових мін калібром 82 міліметри, виготовлення яких Укроборонпром налагодив на потужностях іноземних партнерів, на початку січня ц.р. вже надійшли на фронт.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-