Два російські олігархи намагалися вивезти з України націоналізоване майно

Два російські олігархи намагалися вивезти з України націоналізоване майно

Фото
Укрінформ
Служба безпеки України викрила спробу російських олігархів Сергія Чемезова та Михайла Шелкова уникнути націоналізації майна на 150 млн грн та приховати його.

Як передає Укрінформ, про це СБУ повідомляє у Телеграмі.

“Служба безпеки викрила спроби підсанкційних російських олігархів Сергія Чемезова та Михайла Шелкова уникнути націоналізації майна, яке було на балансі їхніх колишніх підприємств в Україні”, - ідеться в повідомленні.

Зокрема, це Демурінський гірничо-збагачувальний комбінат та агрохолдинг “Інвест Агро”. За матеріалами СБУ, Вищий антикорупційний суд передав їх у власність України.

Читайте також: Лише шестеро із 66 російських олігархів зайняли «умовну антивоєнну позицію» – Данілов

СБУ встановила, що після рішення суду колишні російські власники цих підприємств намагались незаконно “приховати” майно. Серед якого - більше ніж 100 одиниць автомобільної та спеціалізованої техніки, шість вагонів з агропродукцією, понад 5,5 тис. контейнерів з ільменітовою рудою, яка необхідна для виготовлення титану та майже 1,2 тис. тонн міндобрив й інших сільськогосподарських товарів.

Загальна вартість продукції становить 150 млн грн.

Для реалізації оборудки були задіяні афілійовані комерційні структури, які раніше здійснювали формальне управління обома українськими компаніями.

“У такий спосіб Чемезов та Шелков планували переправити за кордон значну частину націоналізованого Україною майна. Однак співробітники СБУ своєчасно викрили злочинні плани і запобігли їм”, - ідеться в повідомленні.

Тривають комплексні дії для встановлення кола осіб, причетних до схеми, та їх притягнення до відповідальності.

Заходи щодо запобігання злочину проводили слідчі Головного слідчого управління СБУ за процесуального керівництва Офісу генерального прокурора.

Читайте також: російські олігархи переписували активи на дітей, аби уникнути санкцій - Мінфін США

Як повідомляв Укрінформ, на початку лютого активи “Демурінського ГЗК” російського виробника титану та майно російського олігарха вартістю 2 млрд стягнули в дохід України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-