Міністр оборони Нідерландів: Надання Україні F-16 маємо обговорити з партнерами

Міністр оборони Нідерландів: Надання Україні F-16 маємо обговорити з партнерами

Укрінформ
Міністр оборони Нідерландів Кайса Оллонгрен заявила, що питання щодо надання Україні винищувачів F-16 слід обговорити з американськими партнерами.

Про це вона сказала журналістам у Брюсселі перед початком зустрічі міністрів оборони країн НАТО, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Ми завжди серйозно ставимось до запитів України. Дійсно, ми отримали запит на надання F-16”, - сказала вона, додавши: "Ми маємо обговорити (це) з нашими партнерами зі США".

Оллонгрен зауважила, що такі питання варто вирішувати за зачиненими дверима.

Міністр також нагадала, що Нідерланди вже надали Україні понад 1 мільярд євро військової допомоги, а у 2023 році виділять на її підтримку 2,5 мільярда євро.

Читайте також: ППО та боєприпаси для України актуальніші, ніж дискусія про літаки – Пісторіус

Крім того, у Твіттері Оллонгрен повідомила, що перед засіданням мала зустріч із міністром оборони України Олексієм Резніковим.

“Перед засіданням Контактної групи з оборони України я розмовляла зі своїм українським колегою Олексієм Резніковим. Бойові дії активізувалися, ракетні обстріли критично важливих об'єктів інфраструктури та ні в чому не винних мирних жителів тривають. Я не можу не погодитися з його аналізом, що час має важливе значення”, - наголосила вона.

Як повідомляв Укрінформ, Україна подала до Нідерландів запит на постачання винищувачів F-16. Винищувачі Україна зможе отримати лише з дозволу США.

Читайте також: Голова Мюнхенської конференції проти «червоних ліній» у питанні винищувачів для України

Президент України Володимир Зеленський у промові перед британськими депутатами у Вестмінстер-холі закликав Велику Британію та світову спільноту до створення "коаліції літаків" – надати Україні бойові літаки для захисту від російського агресора.

Фото: netherlandsandyou.nl

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-