Столтенберг наголосив на важливості термінової воєнної підтримки України

Столтенберг наголосив на важливості термінової воєнної підтримки України

Укрінформ
Союзники та партнери по НАТО мають розглянути шляхи надання Україні негайної допомоги в умовах, коли росія розпочинає нові атаки, і саме ця тема стане сьогодні, 14 лютого, головною під час засідання Контактної групи «Рамштайн» з оборони України в Брюсселі.

На цьому наголосив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час зустрічі з пресою перед початком дводенної зустрічі міністрів оборони Альянсу, яка розпочинається у Брюсселі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Міністри оборони країн НАТО зустрінуться в критичний час для нашої безпеки. Наступного тижня ми зустрінемо першу річницю жахливої війни, повномасштабного вторгнення (росії – ред.) в Україну. Ми не бачили жодних ознак, що президент путін готується до миру. Те, що ми бачимо, є протилежним. Він готується до більшої війни, до нових наступів і нових атак. Це робить навіть більш важливим, щоб союзники та партнери по НАТО надали більше допомоги для України», - заявив генеральний секретар НАТО.

Він повідомив також, що сьогодні у Брюсселі за лідерства США відбудеться зустріч Контактної групи з оборони України, яка має розглянути термінову необхідність збільшення військової підтримки для України.

«Ми маємо надати (Україні – ред.) більше боєприпасів, збільшити виробництво та зміцнити нашу оборонну промисловість, щоб бути здатними надавати необхідну кількість боєприпасів для України, а також поповнити наші власні запаси (зброї – ред.)», - сказав Столтенберг.

Він поінформував, що урядовці НАТО погодять також нові довготермінові інструкції щодо оборонного планування, щоб надалі зміцнити систему стримування та оборони Альянсу. За словами генсека НАТО, це є особливо важливим у світі, де розгортається дедалі більше конкуренції, і який стає більш небезпечним у часи, коли в Європі точиться повномасштабна війна.

Читайте також: Коли війна завершиться, Україна має бути готовою та здатною захистити себе - генсек НАТО

Столтенберг зауважив, що союзники також розпочнуть обговорювати нові інвестиційні внески в оборону та розглянуть шляхи посилення захисту критичної інфраструктури, зокрема, підводної, оскільки, як виявилося, підводні кабелі та трубопроводи є вразливими.

Як повідомлялося, у вівторок у Брюсселі розпочалася дводенна зустріч міністрів оборони країн НАТО, одним із головних питань якої є розгляд ситуації з безпекою навколо України. Також у штаб-квартирі Альянсу відбудеться зустріч Контактної групи з оборони України під егідою США у форматі «Рамштайн». У зустрічі міністрів та в роботі Контактної групи візьме участь міністр оборони України Олексій Резніков.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-