Країни НАТО збільшать виробництво зброї, щоб поповнити спустошені війною арсенали

Країни НАТО збільшать виробництво зброї, щоб поповнити спустошені війною арсенали

Укрінформ
Союзники по НАТО мають намір наростити промислове виробництво зброї та боєприпасів, щоб поповнити власні арсенали, спустошені внаслідок війни росії проти України, а також щоб допомагати Україні в подальшому.

Про це на пресконференції перед дводенним засіданням міністрів оборони країн Альянсу сказав генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Міністри розглянуть заходи зі зміцнення системи стримування й оборони… Я очікую, що союзники ухвалять нові директиви для оборонного планування НАТО. Це буде ключовим чинником для змін у наших спроможностях та забезпечить надійне стримування й оборону на наступні роки. Міністри також розглянуть, як збільшити наші оборонні промислові спроможності та поповнити склади зброї», - сказав керівник Альянсу.

Читайте також: Столтенберг: Країни НАТО зможуть надати сучасні літаки Україні для самооборони

«Війна в Україні … спустошує арсенали союзників. Поточний рівень використання боєприпасів Україною у багато разів вищий за наш рівень виробництва. Це тисне на нашу оборонну промисловість. Наприклад, очікування боєприпасів великого калібру збільшилося з 12 до 26 місяців. Замовлення, розміщені сьогодні, будуть доставлятися лише за два з половиною роки. Тож маємо збільшити виробництво та інвестувати в його промислові спроможності», - додав Столтенберг.

Він зауважив, що НАТО щойно завершило огляд запасів боєприпасів і має намір збільшити їх у рамках процесу оборонного планування. Хороша новина в тому, що кілька союзників, включаючи США і Францію, вже уклали нові багаторічні контракти з оборонною промисловістю, що дозволяє робити цілеспрямовані інвестиції у збільшення виробничих спроможностей.

«Я сподіваюся на досягнення швидкого прогресу у цій роботі. Це дозволить нам допомагати Україні і водночас забезпечувати захист кожного дюйма території Альянсу», - наголосив генеральний секретар НАТО.

Читайте також: Столтенберг – про доставку боєприпасів, запчастин та пального в Україну: Швидкість рятуватиме життя

Як повідомлялося, завтра в Брюсселі розпочнеться дводенна зустріч міністрів оборони країн НАТО, одним із головних питань якої є розгляд ситуації з безпеки навколо України. Завтра у штаб-квартирі Альянсу також відбудеться зустріч Контактної групи з оборони України під егідою США у форматі «Рамштайн». У зустрічі міністрів та у роботі Контактної групи візьме участь міністр оборони України Олексій Резніков.

Фото: НАТО

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-