росія, схоже, вже розпочала масштабний наступ в Україні - Столтенберг

росія, схоже, вже розпочала масштабний наступ в Україні - Столтенберг

Оновлено
Укрінформ
росія схоже, вже розпочала наступ, попри власні втрати, що потребує термінової допомоги для України з боку НАТО. 

Про це понеділок у Брюсселі на пресконференції перед дводенним засіданням міністрів оборони країн Альянсу заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Реальність, яку ми бачимо: цей наступ (росії на Україну – ред.) вже розпочався. Тому що ми бачимо, що росія і президент путін роблять зараз. Він надсилає тисячі й тисячі нових військових та отримує величезний рівень втрат, він зазнає таких втрат. Нестачу у якості росія намагається компенсувати кількістю. Це означає, що систему управління, логістики, обладнання та тренування (росії – ред.) не можна порівнювати з тим, що мають українські війська. Але вони (росіяни – ред.) мають більше сил», – сказав Столтенберг.

«росіяни мають більше військ і зазнають великих втрат. Для мене це лише підкреслює важливість часу. Ми терміново маємо надати Україні більше зброї. Що швидше ми доставимо цю зброю, боєприпаси, запасні частини, пальне на український фронт, то більше життів вдасться врятувати, і тим краще ми сприятимемо пошуку мирного рішення за столом переговорів для цього конфлікту», – додав генеральний секретар НАТО.

Він зауважив, що союзники по НАТО почали вирішувати проблему щодо постачання боєприпасів в Україну ще минулого року. Вже тоді стало очевидним: єдиний шлях надати Україні необхідну кількість боєприпасів полягає в тому, щоб скористатися військовими запасами країн НАТО.

Читайте також: Столтенберг – про доставку боєприпасів, запчастин та пального в Україну: Швидкість рятуватиме життя

«Безумовно, ми не можемо робити цього протягом тривалого часу. Нам потрібно виробляти більше, щоб доставляти достатню кількість боєприпасів для України, і водночас забезпечити достатню кількість боєприпасів, щоб захистити всіх союзників по НАТО», – наголосив керівник Альянсу.

Як повідомлялося, 14 лютого в Брюсселі розпочнеться дводенна зустріч міністрів оборони країн НАТО, одним із головних питань якої є розгляд ситуації з безпеки навколо України. Завтра у штаб-квартирі Альянсу також відбудеться зустріч Контактної групи з оборони України під егідою США у форматі «Рамштайн». У зустрічі міністрів та у роботі Контактної групи візьме участь міністр оборони України Олексій Резніков.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-