В Офісі Президента розповіли, на які рішення очікують від дев'ятого «Рамштайну»

В Офісі Президента розповіли, на які рішення очікують від дев'ятого «Рамштайну»

Укрінформ
На дев’ятому засіданні Контактної групи з питань оборони України у форматі «Рамштайн» обговорять, що потрібно Україні для ефективної протидії росії.

Про це сказав радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк в ефірі телемарафону “Єдині новини”, передає Укрінформ.

”Рамштайн” - це такий аналітичний центр, де всі можуть обговорити етап війни, який настає. Сьогодні у нас етап війни про перехоплення ініціативи перш за все. росія накопичила свій остаточний ресурс, багато мобілізованих. Вони правда, може, не так підготовлені, як ті, які спочатку заходили на територію України, але між тим їх дуже багато. Друга складова - це бронетехніка, яку росія нам підігнала, скільки могла знайти. Третя складова - артилерія, яку теж рф підігнала звідусіль. Тому на “Рамштайні” буде проговорюватись, що нам потрібно для того, щоб ефективно протидіяти всьому цьому”, - сказав Подоляк.

Читайте також: Україна очікує від зустрічі «Рамштайн-9» багато зброї - Маркарова

За його словами, Україні необхідна ефективна бронетехніка, далекобійні ракети, а також штурмова та винищувальна авіація. Все це, за його словами, обговорять на зустрічі.

Як повідомляв Укрінформ, зустріч Контактної групи з питань оборони України у форматі ”Рамштайн” запланована на вівторок, 14 лютого. Очікується, що країни-партнери оголосять про кількість танків для України та терміни їх надання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-