Україна сама має вирішувати, коли настане момент для переговорів про мир – Білий дім

Україна сама має вирішувати, коли настане момент для переговорів про мир – Білий дім

Укрінформ
Сполучені Штати не заперечують ініціативам міжнародних лідерів, які прагнуть припинити насильство в Україні, однак державне керівництво в Києві та український народ самі мають вирішувати, коли настане момент говорити з росіянами про мир.

Таку позицію висловив у п’ятницю під час брифінгу в Вашингтоні координатор з питань стратегічних комунікацій Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Звісно, Сполучені Штати вітають будь-які зусилля, які могли б призвести до припинення насильства в Україні», - прокоментував Кірбі останні ініціативи, висловлені лідерами Індії та інших країн щодо посилення дипломатії з метою досягнення домовленостей про мир в Україні.

Читайте також: Маркарова: Україна працює з Конгресом США щодо визнання росії країною-терористом

Кірбі підкреслив, що це має відповідати цілям державного керівництва України та бути прийнятним для українського народу. 

«Нічого про Україну без України»,- додав представник Білого дому.

У цьому контексті Кірбі нагадав, що президент Байден неодноразово наголошував: війна може закінчитися вже сьогодні, і єдина особа, яка може зробити це – путін, який розв’язав масштабну агресію проти України.

Читайте також: Штати в ОБСЄ: кремлю бракує людяності, щоб припинити атаки на Україну

Натомість, продовжив представник Білого дому, кремль продовжує запускає крилаті ракети по критичній цивільній інфраструктурі в Україні та намагається заморозити українців.

«І оскільки він (путін – ред.) не демонструє бажання цього робити, очевидно, ми повинні забезпечити, що ми можемо, аби допомогти українцям досягти успіху на полі бою», - зазначив Кірбі.

Читайте також: Штати в ООН заперечили, що оборонна допомога Україні перешкоджає припиненню війни

Як повідомляв Укрінформ, у п’ятницю російські терористичні сили провели чергову масштабну повітряну атаку по Україні. За інформацією Командування Повітряних сил України, ворог здійснив 71 пуск крилатих ракет, силами ППО знищено 61 з них, а також п’ять із семи ударних дронів Shahed-136/131.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-