Маркарова: Україна працює з Конгресом США щодо визнання росії країною-терористом

Маркарова: Україна працює з Конгресом США щодо визнання росії країною-терористом

Укрінформ
Українська сторона працює з адміністрацією й Конгресом США щодо визначення статусу росії як країни-спонсора тероризму або країни-терориста, який відображав би її реальну сутність та посилював її ізоляцію.

Про це заявила в інтерв’ю Укрінформу посол України у Вашингтоні Оксана Маркарова. 

«Ми це активно обговорюємо. Ми просимо наших партнерів, колег, друзів зробити все, що можливо, і намагаємося переконувати й наводити приклади, чому це треба зробити»,- зауважила дипломат.

Як вона уточнила, у статусі країни-спонсора тероризму є дві частини.

«Частина номер один – це безпосередньо назвати країну тим, ким вона є. І тут, звісно, ми теж розуміємо, що росія не спонсор тероризму, вона – терорист. А друге – це які санкції й обмеження йдуть за цією назвою»,- пояснила Маркарова.

Читайте також: Україна очікує від зустрічі «Рамштайн-9» багато зброї - Маркарова

Вона зазначила, що питання не стоїть принципово, чи буде рф визнана як країна-спонсор тероризму, терористом, агресором: «Ми активно працюємо з Конгресом над різними варіантами формулювання, а також з адміністрацією».

Крім того, за її словами, Україна рухається шляхом притягнення рф до відповідальності, у тому числі в плані створення трибуналу за злочин агресії.

«Ми працюємо над усіма завданнями, які перед нами стоять. Наша мета – повна ізоляція і повне санкціонування росії, допоки вони не тільки не припинять цю війну і не заберуться з України, але також допоки вони не понесуть відповідальності за те, що вони роблять», - зауважила посол.

Читайте також: Посол України в США Оксана Маркарова

Як повідомлялося, 23 листопада 2022 року Європейський парламент визнав росію державою-спонсором тероризму. Парламенти Латвії та Естонії раніше окремо оголосили про визнання рф спонсором тероризму. Крім того, Сенат Польщі визнав терористичним режимом російську владу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-