Штати в ОБСЄ: кремлю бракує людяності, щоб припинити атаки на Україну

Штати в ОБСЄ: кремлю бракує людяності, щоб припинити атаки на Україну

Укрінформ
Керівництву росії бракує людяності припинити свої атаки на цивільне населення, а також смирення визнати, що розв’язана ним війна  проти України не має і не матиме успіху. 

Як передає кореспондент Укрінформу, про це заявила повірена у справах США в ОБСЄ Кортні Острієн під час засідання Постійної ради ОБСЄ у Відні.

"Схоже, що кремлівським лідерам все ще бракує людяності, щоб припинити свої атаки, які сіють хаос серед цивільного населення, а також смирення, щоб визнати, що їхня безжальна війна не має успіху, і що вона ніколи не матиме успіху, незалежно від того, скільки життів вона безглуздо б не коштувала – включно з життями самих російських солдатів", - сказала вона. 

Читайте також: Україна в ОБСЄ: російські танки горять на полі бою, єдина надія москви - дезінформація і пропаганда

Острієн вказала на те, що, за останніми повідомленнями, втрати російських військ в Україні становлять вже майже 200 тис. осіб.  

"Схоже, путін не розуміє, що він зазнав невдачі, і буде продовжувати зазнавати невдач у своїх спробах стерти суверенну, незалежну Україну з карти світу і підкорити її народ волі росії.  Ці нові цифри жертв також відображають, наскільки відчайдушно кремль чекає на будь-які ознаки військового прогресу в Україні. путін досі не розуміє того фундаментального факту, що Україна не збирається просто так відмовлятися від своєї незалежності і суверенітету, а міжнародне співтовариство не збирається припиняти підтримку України", - заявила американська дипломатка. 

На цьому тлі вона нагадала слова президента США Джозефа Байдена про те, що перемога у війні в Україні "означає повністю вигнати росію з України", із забезпеченням повного суверенітету та незалежності України. Саме тому Сполучені Штати нещодавно оголосили про два нових пакети безпекової допомоги Україні. 

Читайте також: російська студентка набрехала путіну про утиски в Австрії – фактчек

Також Острієн запевнила, що Сполучені Штати "продовжуватимуть згуртовувати світ на підтримку України".  "Ми аплодуємо понад 50 країнам, які об'єдналися на знак солідарності з Україною.  Ми продовжуватимемо підтримувати Україну стільки, скільки буде потрібно.  Україна повинна мати можливість продовжувати захищати себе, щоб мати якомога сильнішу позицію за столом переговорів, коли настане час", - заявила представник місії США при ОБСЄ.

Як повідомляв Укрінформ, 3 лютого міністерство оборони США офіційно оголосило про виділення нового пакету оборонної допомоги Україні загальною сумою понад $2 мільярди, який передбачає поставки, в тому числі засобів ППО, БМП, протитанкових засобів, а також ракет для HIMARS.

Загалом США виділили Україні $32 мільярди на допомогу у сфері безпеки з 2014 року, з яких $29,3 мільярда були надані після масштабного вторгнення рф в Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-