російська студентка набрехала путіну про утиски в Австрії – фактчек

російська студентка набрехала путіну про утиски в Австрії – фактчек

Укрінформ
російська студентка збрехала путіну про утиски в Австрії та примус до підписання документа про визнання росії держави-агресором та підтримки України.

Про це повідомляється в матеріалі Укрінформу "Кремлівська постановка: путін, російська студентка і Віденський університет".

Під час нещодавньої зустрічі президента рф зі студентами російських ВНЗ одна з його учасниць, яка представилася Дар’єю Семеновою, поскаржилася путіну на те, що "зіткнулася з утиском прав як громадянка російської федерації" в Австрії, через що була змушена повернутися в росію. За її словами, це відбулося під час навчання у Віденському державному університеті (Universität Wien), де вона "вивчала транснаціональні комунікації".

"Отримала папір від свого університету – за кілька днів, як розпочалася спеціальна військова операція, – з проханням підписати його, де було прописано, що росія є країною-терористом, і що я повинна підтримувати Україну. Я його не підписала. Мій вибір, я вважаю, зроблено правильний", – розповіла путіну Дар’я Семенова, яка тепер "радіє поверненню" в рф, де вона стала гордою студенткою РУДН.

Читайте також: Клімкін: Заява Байдена, що путін «вже втратив Україну» - фіксація нового геополітичного статус-кво

Укрінформ звернувся до Universität Wien із запитом, чи така студентка дійсно проходила навчання в університеті. Однак у ВНЗ не відповіли прямо на це питання, зазначивши водночас, що спеціальності "Транснаціональні комунікації", про яку говорила Семенова, у ВНЗ немає.

Також в Віденському університеті спростували зроблені студенткою на зустрічі з путіним заяви, зазначивши, що університет не розсилав ніяких листів зі згаданими закликами.

"Віденський університет роз'яснює, що зроблені висловлювання не відповідають дійсності. Віденський університет не робив ніяких розсилок, як стверджувалося, як і не було жодних прохань підписатися на чиюсь підтримку. Більше того, в Uni Wien немає програми навчання за спеціальністю "Транснаціональні комунікації", – прокоментували у пресслужбі Universität Wien відповідні заяви Семенової на зустрічі з путіним.

Більш детально читайте у матеріалі за посиланням.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-