Укроборонпром і одна з країн НАТО почали спільне виробництво 120-мм мін

Укроборонпром і одна з країн НАТО почали спільне виробництво 120-мм мін

Укрінформ
ДК «Укроборонпром» та одна з країн-членів НАТО почали спільно виробляти міни калібру 120 мм, вже укладено контракт з Міністерством оборони на постачання цих засобів ураження ЗСУ.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на пресслужбу ДК у Телеграмі.

«Державний концерн «Укроборонпром» та одна з країн-членів Північноатлантичного альянсу почали спільно виробляти міни калібру 120 мм. Днями укладено контракт з Міністерством оборони України на постачання цих засобів ураження, тож, вже незабаром їх отримають українські військові», - йдеться в повідомленні.

У концерні уточнили, що 120-мм міни виготовляються за сучасними технологіями. При цьому виробничі потужності розосереджені – їх частина розташована в одній з європейських держав. Такі міни гарантовано уражають ворожу піхоту в радіусі від 25 м до 60 м, а розліт осколків може сягати 250 м. Також вона здатна руйнувати інженерні споруди та легкоброньовану техніку.

120-мм міномет є одним з найбільш розповсюджених в Україні видів артилерійської зброї та активно використовується у бойових діях проти російських загарбників. Він здатний вражати цілі на відстані до 7 кілометрів, а сучасними боєприпасами – у понад 8 кілометрів.

Читайте також: Укроборонпром завершує випробування безпілотника далекого радіуса дії

Як повідомлялось, Державний концерн «Укроборонпром» і чеський виробник військової техніки – компанія VOP CZ – досягли домовленостей у сфері бронетехніки та підписали відповідні двосторонні документи з конкретним планом-графіком їх реалізації.

Фото: Укроборонпром

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-