Укроборонпром завершує випробування безпілотника далекого радіуса дії

Укроборонпром завершує випробування безпілотника далекого радіуса дії

Укрінформ
Проєкт з розробки безпілотного літального апарата з дальністю ураження понад тисячу кілометрів досяг етапу, коли говорити про нього на загал не можна.

Про це на брифінгу в Медіацентрі Україна - Укрінформ сказала речниця державного концерну “Укроборонпром” Наталія Сад.

Вона повідомила, що український безпілотник вже пройшов кілька етапів випробувань. Мова, зокрема, про експлуатацію в повітрі та під дією РЕБ (засобів радіоелектронної боротьби).

“Зараз проєкт з розробки безпілотного літального апарату з дальністю ураження понад тисячу кілометрів та корисним навантаженням до 75 кілограмів досяг такого етапу, коли говорити про нього ми, на жаль, нічого не можемо”, - акцентувала Сад.

Вона зауважила, що з початку літа Укроборонпром працював над програю розвитку виробництва безпілотних літальних апаратів, аби уніфікувати цей вид озброєння з урахуванням потреб армії.

Читайте також: «Байрактар» із вертикальним злетом успішно пройшов випробування

“Йдеться, власне, про уніфікацію ролі й місця тих чи інших дронів на полі бою, про те, якими тактико-технічними характеристиками вони мають володіти, та чи потрібен для них універсальний боєприпас. Висновок: такий боєприпас потрібен”, - сказала Сад.

За її словами, вже є рішення, що новий український безпілотник далекого радуса дії використовуватиме спеціальний боєприпас, який розробили приватні партнери Укроборонпрому.

Як повідомлялося, на початку грудня в Укроборонпромі поінформували про проведення успішних випробувань українського ударного безпілотника з дальністю ураження понад тисячу кілометрів. А на початку грудня концерн перейшов до етапу випробувань під дією РЕБ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-