Литва передасть Україні 36 зенітно-ракетних комплексів для знищення іранських дронів

Литва передасть Україні 36 зенітно-ракетних комплексів для знищення іранських дронів

Укрінформ
Україна отримає нові зенітно-ракетні установки для знищення дронів-камікадзе. 

Про це під час спільного брифінгу з міністром оборони України Олексієм Резніковим у Медіа Центрі Україна - Одеса заявив міністр оборони Литви Арвідас Анушаускас, повідомляє Укрінформ. 

«У рамках цього візиту ми з міністром оборони України Олексієм Резніковим обговорили подальшу допомогу ЗСУ, зокрема озброєння та навчання військових. Литва продовжить надавати всю можливу допомогу для перемоги України. Ми передаємо 36 зенітно-ракетних комплексів, які можуть успішно боротися із дронами», - наголосив Арвідас Анушаускас. 

Читайте також: Литва передала Україні зенітні установки L-70 з боєприпасами

Також пан Анушаускас зазначив, що Латвія провела навчання 15-ти українських інструкторів. Тепер вони можуть працювати з новими зенітними комплексами. 

У свою чергу Олексій Резніков наголосив, що навчання саме інструкторів є модернізацією підготовки українських військових. 

"Це дає можливість нашим українським інструкторам надалі навчати роботі з новою зброєю більшу кількість екіпажів", - підкреслив Резніков. 

Як повідомлялося, 8 лютого міністр оборони України Олексій Резніков зустрівся з міністром оборони Литви, разом вони узгодили кроки для перемоги над росією.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-