Зеленський: «Коаліція ракет великої дальності» примусить зло залишити Україну

Зеленський: «Коаліція ракет великої дальності» примусить зло залишити Україну

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський закликав Захід надати Україні ракети великої дальності, що дозволить примусити російського агресора повністю залишити українську територію.

Як передає власний кореспондент Укрінформу, про це Зеленський сказав під час свого виступу у Вестмінстер-холі у ході візиту до Великої Британії.

"Українські солдати тренуються у Британії, зокрема, керуванню "Челленджерами" – вашими основними бойовими танками. І це – "танкова коаліція", яка вже діє. І я дякую вам, дякую Ріші (прем’єр-міністру Великої Британії Ріші Сунаку – ред.) за цей потужний крок з підтримки танками. "Коаліція ракет великої дальності" є останньою з усіх. Вона дозволить нам примусити зло повністю відійти з нашої країни", - сказав він.

Читайте також: Формула миру, зброя та Олімпіада без рф: про що Зеленський говорив із Сунаком

Зеленський додав, що наявність в України ракет великої дальності дозволить завдавати ударів вглиб окупованих росією українських територій.

За словами Зеленського, зараз зло все ще лишається навколо, "і битва триває". "Ми знаємо, як це має закінчиться, і які ми матимемо відчуття в день, коли наступить перемога. Щодня ми продовжуємо платити життями. Біль та сльози наближають нашу перемогу, ціною життів наших героїв…", - додав він.

Читайте також: Зеленський у Британії: Ми йдемо до найважливішої перемоги наших часів

Як повідомляв Укрінформ, Зеленський у своєму виступі у Вестмінстер-холі закликав Велику Британію зокрема та світову спільноту загалом в рамках "коаліції літаків" надати Україні бойові літаки для захисту від російського агресора.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-