Данілов - про можливу відставку Резнікова: Треба дочекатись рішення Президента

Данілов - про можливу відставку Резнікова: Треба дочекатись рішення Президента

Укрінформ
До того часу, поки не буде нормативно-правових рішень президента щодо подальшого перебування Олексія Резнікова на посаді міністра оборони, говорити про відставку недоцільно.

Як передає Укрінформ, таку думку в ефірі радіо НВ висловив секретар РНБО Олексій Данілов, коментуючи можливість кадрових ротацій в Міноборони.

“Міністр оборони працює до того часу, поки він працює. Нема тут нічого дивного, робити якісь конспірологічні речі немає ніякого сенсу. Справа в тому, що є дві посади — посада міністра закордонних справ і міністра оборони, це посади, згідно з нашою Конституцією, за президентом нашої країни. І до того часу, поки від президента не буде тих чи інших відповідних нормативно-правових рішень, говорити про якісь речі, як на мене, необережно. Мають бути відповідні документи”, - зазначив Данілов.

Читайте також: Арахамія заявив, що Міноборони замість Резнікова очолить Буданов

За його словами, для чого хтось робить ті чи інші анонси, припущення щодо відставки міністра оборони, сказати складно.

Відповідаючи на питання, на що може вплинути зміна міністра оборони під час гарячої фази війни, Данілов сказав: “Система має бути побудована в такий спосіб і таким чином, що не можна допускати таких речей у державі: ні до війни, ні під час війни, ні після війни. Система має бути відпрацьована таким чином, щоб ті люди, які хочуть "нагрітись" на тих чи інших речах, якщо це буде доведено відповідним судовим рішенням, вони не мають на це ніякого права. Треба займатись цим питанням, щоб працювала система. Коли буде працювати система, то ми з вами не будемо бачити тих речей, які ми, на превеликий жаль, бачили крайні два тижні”.

За словами секретаря РНБО, скандал щодо закупівель Міноборони негативно впливає не лише на міністерство, а й на інші інституції.

“Має працювати державна система, мають працювати запобіжники, мають працювати відповідні інститути, які повинні не допускати таких речей. Тому що це є пляма не тільки на міністерство, на жаль, це пляма набагато ширше, і це для нас виклики. Ми маємо зробити все можливе і неможливе, щоб це ні в якому разі не повторювалось у нашій країні”, - зазначив Данілов, додавши, що президент узяв курс на викорінення корупції в державі.

Секретар РНБО також зауважив, що ворог використовує подібні скандали для інформаційної війни проти України та знищення репутації вищого військового керівництва держави.

Як повідомляв Укрінформ, 5 лютого міністр оборони України Олексій Резніков заявив, що подасть у відставку, якщо Президент України Володимир Зеленський ухвалить таке рішення.

Читайте також: Рада не буде цього тижня розглядати кадрові зміни в сфері оборони — Арахамія

Раніше видання «Дзеркало тижня» опублікувало матеріал, згідно з яким нібито ціни на закупівлю харчів і надання послуг з харчування для військових у контракті МО перевищують роздрібні у два-три рази.

Невдовзі заступник міністра оборони В’ячеслав Шаповалов, який відповідав за тилове забезпечення Збройних сил України, написав заяву про звільнення. 24 січня Кабмін звільнив Шаповалова з посади заступника міністра оборони.

У ДБР проводять розслідування за фактом оборудок посадовців міністерства і приватних підприємств під час закупівель для військовослужбовців. Кожухар

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-