Виплати військовим будуть залежати від місця проходження служби

Виплати військовим будуть залежати від місця проходження служби

Укрінформ
Виплати українським захисникам залежатимуть від місця проходження служби.

Як передає Укрінформ, про це в Телеграмі повідомляє пресслужба командування Об'єднаних сил ЗСУ з посиланням на інформацію міністра оборони України Олексія Резнікова щодо порядку виплат військовим.

"Якщо раніше стрілець отримував 13 тисяч гривень грошового забезпечення, він тепер буде мати 20 тисяч гривень. Це вище, ніж середня заробітна плата по Україні", — цитує міністра пресслужба.

За інформацією Резнікова, додаткові виплати, як стимулюючий фактор — 100 тисяч і 30 тисяч гривень — залишені.

"Виплати були і задумані для тих, хто безпосередньо на лінії контакту, ризикуючи своїм життям, веде вогонь. Те, що у військових називається "на передку", або "на нулі". Вони всі отримують і будуть отримувати 100 тисяч гривень, як це було прийнято минулого року", — зауважив голова Міноборони.

Читайте також: Росфейк про зарплату українських військових: сертифікат замість грошей

Водночас ті, хто забезпечують бойові завдання, але далі від лінії фронту, отримуватимуть 30 тисяч гривень винагороди. Таку ж суму отримуватимуть військові, які виконують бойові завдання, наприклад, на півночі вздовж лінії фронту, оскільки там немає бойових зіткнень.

Як повідомлялося, 1 лютого 2023 року набув чинності новий порядок виплат додаткової грошової винагороди військовослужбовцям Сил оборони України та співробітникам системи МВС. У постанові Кабінету Міністрів 28 лютого 2022 року № 168 зазначено: додаткову грошову винагороду 30 тисяч та 100 тисяч гривень військовослужбовцям виплачуватимуть по-новому. Виплати залежатимуть від того, чи перебуває військовий у тилу чи безпосередньо в зоні проведення бойових дій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-