Безпілотники дозволили ввозити без сплати мита та ПДВ – Рада ухвалила два закони

Безпілотники дозволили ввозити без сплати мита та ПДВ – Рада ухвалила два закони

Укрінформ
Верховна Рада ухвалила два закони, які спрощують ввезення на територію України безпілотних літальних апаратів та низки інших товарів на період воєнного часу.

Відповідні законопроєкти № 8360 та № 8361-д ухвалено у другому читанні, передає Укрінформ із посиланням на очільника Комітету ВР з питань фінансів, податкової та митної політики Данила Гетманцева у Телеграмі.

Документи встановлюють, що тимчасово, на період дії воєнного стану в Україні, але не більш як до 1 січня 2024 року, звільняються від оподаткування ввізним митом та податком на додану вартість операції з ввезення на митну територію України БпЛА, оптичних та коліматорних прицілів, прицілів нічного бачення, тепловізійних біноклів, монокулярів та приладів нічого бачення.

При цьому зазначені пільги не застосовуватимуть до товарів, що мають походження з країни, визнаної державою-окупантом та/або державою-агресором, та ввозяться з території держави-окупанта чи з окупованої території України.

Читайте також: Українському війську потрібні сотні тисяч безпілотників - Резніков

Як повідомлялось, у 2023 році Міністерство оборони України збільшить закупівлі БпЛА для Збройних Сил України. Зокрема, з огляду на потреби і запити української армії, цього року на цей сегмент планують спрямувати близько 20 млрд грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-