Українському війську потрібні сотні тисяч безпілотників - Резніков

Українському війську потрібні сотні тисяч безпілотників - Резніков

Укрінформ
Потреби Сил оборони України вимірюються сотнями тисяч безпілотних літальних апаратів, за вісім місяців повномасштабної війни до експлуатації допущено більше БПЛА, ніж за останні п'ять років.

Як передає Укрінформ, про це заявив міністр оборони України Олексій Резніков, повідомляє Міноборони в Телеграмі.

Міністр оборони зустрівся з понад 100 українськими розробниками та виробниками БПЛА. На запрошення Резнікова участь у зустрічі взяли віцепрем’єр-міністр - міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, міністр з питань стратегічних галузей промисловості Павло Рябікін та представник Генерального штабу Збройних сил України.

Резніков наголосив на важливості підтримки українського ринку БПЛА, зокрема, дронів широкого спектру застосування — повітря-земля-вода.

“Це і про коригування артилерії, і про нанесення ураження ворогу (ударні дрони), і про доставку б/к, евакуацію поранених тощо. Наразі потреби Сил оборони України вимірюються сотнями тисяч БПЛА різних модифікацій. Робота із закриття зазначених потреб триває, зокрема, за 8 місяців повномасштабної війни до експлуатації допущено більше БПЛА, ніж за останні 5 років. Повторю, незалежність ВПК — це один із факторів обороноздатності країни. І наразі одним із ключових напрямів Міноборони є розвиток і підтримка Українського ринку БПЛА, — заявив Резніков.

На зустрічі обговорювалася тема необхідності створення асоціації, яка б представляла інтереси виробників. Позиція і виробників, і міністра співпала.

Також Резніков вручив низці виробників свідоцтва про реєстрацію штатно-табельного предмета, що означає - допуск до експлуатації військовими.

Читайте також: Розвідникам під Бахмутом передадуть два комплекси українських безпілотників Raybird-3

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство оборони України уклало 16 контрактів з українськими виробниками безпілотних літальних апаратів, цього року на цей сегмент має бути спрямовано близько 20 млрд грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-