Резніков вважає, що рф не застосовуватиме проти України ядерну зброю

Резніков вважає, що рф не застосовуватиме проти України ядерну зброю

Укрінформ
Міністр оборони Олексій Резніков вважає, що російська федерація не застосовуватиме проти України ядерну зброю.

Таку думку він висловив під час пресконференції в Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Такий ризик завжди є, але я щоразу ставлю собі запитання: якби вони захотіли її (ядерну зброю - ред.) застосувати, яка мета? Ніби зрозуміла – примусити нас впасти на коліна і зупинити Захід у допомозі нам. Однак щоразу, коли росіяни роблять щось надзвичайно страшне – Буча, Ірпінь, Маріуполь, - Захід ще більше починає допомагати нам, тому що партнери розуміють, що росіян треба зупиняти. Якщо їх не зупинити в Україні, вони підуть далі і їх доведеться зупиняти в Європі. Мені здається, європейці вже зрозуміли, що росіян треба зупиняти на полі битви в Україні, перемогою України", – заявив Резніков.

Читайте також: Немає жодних ознак, що росія готується застосувати ядерну зброю – Білий дім

За його словами, якби рф вирішила застосувати ядерну зброю на лінії фронту, це становило б небезпеку для її власного війська, на тимчасово окупованих територіях – для населення, яке росіяни нібито "захищають".

"Зробити це всередині України… продемонструвати, що вони такі рішучі? Це може бути будь-де. А що воно дасть? Воно дасть найбільший доказ, що трибунал для них усіх гарантований, тому що Україна не є ядерною країною і. відповідно, ми не становимо ядерної загрози. А загальна концепція застосування ядерної зброї – це зброя стримування", – наголосив урядовець.

Водночас Резніков зауважив, що кремль отримав сигнал щодо невикористання ядерної зброї від своїх так званих союзників, Китаю та Індії.

"Тому я все ж таки залишаюсь оптимістом і думаю, що цього не буде", – підсумував він.

Читайте також: Входження ЗСУ до Криму не спонукатиме путіна застосувати ядерну зброю — Буданов

Як повідомлялося, військово-політичне керівництво російської федерації періодично вдається до ядерних погроз щодо України.

Водночас координатор Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі заявив, що американська розвідка не має фактів, які могли б указувати на будь-які наміри рф застосувати зброю масового знищення, в тому числі тактичні ядерні боєприпаси.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-