росія повинна дати змогу всім депортованим дітям повернутися в Україну  - ЄС

росія повинна дати змогу всім депортованим дітям повернутися в Україну - ЄС

Заява
Укрінформ
Євросоюз закликає росію припинити незаконну депортацію українських громадян, особливо дітей, і негайно надати усім їм змогу безпечно повернутися до України.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це йдеться у заяві ЄС, виголошеній під час засідання Постійної ради ОБСЄ у Відні.

Євросоюз засудив депортації та незаконні примусові переміщення українських громадян, у тому числі дітей, до росії та на тимчасово окуповані рф території України.

“росія повинна припинити ці незаконні дії, а всім українцям, особливо дітям, має бути негайно надана можливість безпечного повернення", - наголошується у заяві.

У ЄС найрішучішим чином засудили атаки росії на житлові будинки, школи та медичні заклади, а також на обʼєкти критично важливої цивільної інфраструктури України.

Читайте також: Депортація дітей: омбудсман розповів, куди звертатися рідним і близьким

"Цілеспрямовані атаки проти цивільних осіб або цивільних об'єктів є воєнним злочином. Політичне і військове керівництво росії, а також усі відповідальні за такі дії будуть притягнуті до покарання. ЄС також сповнений рішучості сприяти притягненню до відповідальності за злочин агресії, який викликає занепокоєння всієї міжнародної спільноти", - зазначається у заяві.

Як повідомляв Укрінформ, Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець під час зустрічі у Страсбурзі з головою ПАРЄ Тіні Коксом наголосив на захисті прав українських дітей, стосовно яких росія чинить геноцид.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-