Резніков у Франції підписав меморандум про постачання двох радарів GM-200 для ППО

Резніков у Франції підписав меморандум про постачання двох радарів GM-200 для ППО

Укрінформ
Міністри оборони України і Франції Олексій Резніков та Себастьєн Лекорню і представник компанії Thales Group підписали меморандум про постачання радарів GM-200 для української ППО. 

Про це очільник МОУ повідомив у Твіттері, передає Укрінформ. 

“Разом із моїм французьким колегою Себастьєном Лекорню та Thales Group підписали меморандум про постачання радарів GM-200 для українських захисників неба”, - зазначив Резніков.

За його словами, це обладнання допоможе українським військовим виявляти ворожі безпілотники та ракети, у тому числі балістичні.

“Наше небо буде захищене від смертоносних атак росії”, - наголосив міністр.

У Фейсбуці він зауважив, що йдеться про передачу двох таких радарів. 

Читайте також: У Франції Резніков відвідав українських військових, які проходять реабілітацію

Підбиваючи підсумки свого візиту, Резніков наголосив, що під час двох днів інтенсивних переговорів основною темою був захист повітряного простору України. “Це комплексне питання, яке охоплює системи ППО та ПРО, авіацію, радари, навчання персоналу тощо”, - зауважив він.

За словами міністра, французькі комплекси Crotale вже захищають українські міста та критичну інфраструктуру, а під час візиту проведено консультації щодо розширення цієї компоненти, створення запасу ракет тощо. Крім того, триває дискусія щодо інших платформ, які Україна в майбутньому розраховує отримати від партнерів, “серед яких крім Франції є США, Німеччина, Італія, Швеція та деякі інші країни”. 

Як зазначив очільник МОУ,  завдяки механізму спеціального фонду, угоду про який підписано у жовтні 2022 року на полях зустрічі у форматі «Рамштайн», Франція забезпечить фінансування та передачу 12 САУ CAESAR. 

За словами Резнікова, під час зустрічі з президентом Франції Еммануелем Макроном він подякував за підтримку України, зокрема за надання легких танків AMX-10, що “позитивно вплинуло на прийняття рішень по танках іншими державами і сприяло створенню «танкової коаліції» в інтересах України”. 

Водночас міністру оборони Франції Себастьєну Лекорню український колега подякував за лідерство та надзвичайно швидкі практичні кроки. 

Читайте також: У Білому домі анонсували новий пакет військової допомоги Україні

Резніков також відвідав виробничий комплекс у м. Лімюр, де поспілкувався з керівництвом Головного управління з озброєння (DGA) та керівниками французьких збройних компаній і наголосив, що у них є можливість випробувати свою продукцію у складних бойових умовах. 

“Крім цього Франція забезпечить підготовку понад 6500 наших воїнів. Зокрема, 2000 отримають професійну підготовку на території Франції та Польщі”, - зауважив міністр.

Як повідомлялося, міністр оборони України Олексій Резніков та міністр оборони Франції Себастьян Лекорню обговорили потреби ЗСУ.

Фото: Oleksii Reznikov, Twitter

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-