Україна протистоїть сучасному російському фашизму - Єрмак

Україна протистоїть сучасному російському фашизму - Єрмак

Укрінформ
Україна, яка веде запеклу боротьбу проти загарбників, відстоює не лише власну свободу - вона воює із сучасним російським фашизмом.

Про це під час спільного засідання комітету Європарламенту із закордонних справ та підкомітету з безпеки й оборони, що було присвячене розгляду Київського безпекового договору, заявив керівник ОП Андрій Єрмак, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Саме так він відповів на пропозиції окремих «лівих» депутатів уникати ескалації у війні з росією та шукати «мирних переговорів» з окупантами.

«Я хочу сказати, що ми маємо справу із сучасним фашизмом. Я не помиляюся – саме із фашизмом. Якщо хтось мені не вірить – будь ласка, перегляньте історію Другої Світової війни. Перегляньте історію про концтабори, - а вони існують і сьогодні на окупованих територіях та на території російської федерації. Закликаю вас, в кого є сумніви – приїжджайте до України. Ми забезпечимо вам безпечне перебування. І ви все зможете побачити на власні очі», - сказав керівник ОП.

Він нагадав, що російська агресія проти України почалася 9 років тому. А повномасштабне вторгнення триває вже майже рік. Це найбільша війна в Європі за 80 років з огляду на кількість залучених сил, а також на масштаби воєнних злочинів, спрямованих не лише проти українців, а й проти усього людства.

Читайте також: Єрмак у Європарламенті закликав посилити санкційний тиск на росію

росія кинула виклик світовому порядку, заснованому на правилах. Тож напад на Україну є агресією проти основ, на яких стоїть Європа, це війна проти цінностей, що єднають всіх європейців.

Єрмак застеріг європейських партнерів від спроб шукати діалогу або компромісів з кремлем, оскільки це лише розпалюватиме його звірячий апетит.

«Немає сенсу шукати діалогу з москвою, тому що вона не готова говорити на рівноправній основі. Деякі уряди все ще сподіваються, що загравання з росією або використання її природних ресурсів допоможуть їм захистити власні державні інтереси. Це помилка. росія не вміє бути вдячною. Допомога, яка їй надається, дає вам лише слабку надію, невеликий шанс, що вас з’їдять останнім, але й це не гарантовано», - підкреслив очільник Офісу Президента.

Відповідаючи на запитання депутатів Європарламенту, він нагадав, що Україна вже майже 12 місяців розбиває міфи про «неможливість» перемогти російську армію та подолати ядерну державу, які сіють сумніви серед деяких європейських політиків.

Читайте також: путін знає, що для росії «вікно можливостей» на полі бою закривається - Расмуссен

«Позиція Президента Зеленського і, впевнений, усього українського народу, - жодних нових «мінськів», ніяких нових «нормандських форматів» не буде, - це треба чітко усвідомлювати… В нас немає жодного іншого сценарію перемоги у цій війні, окрім того, що передбачає повернення 100-відсотково територіальної цілісності нашої країни в межах її міжнародно визнаних кордонів. Все інше, будь-які пропозиції про будь-які перемовини, поки російські солдати знаходяться на нашій землі, є абсолютною російською пропагандою», - наголосив Єрмак.

Він констатував, що для спільної перемоги над російським фашизмом весь демократичний вільний світ повинен зберігати єдність.

«Сьогодні Україна є форпостом, лідером цієї боротьби. На жаль, кожного дня ми втрачаємо наших людей. Наприклад, сьогодні тричі оголошувалися тривоги. Люди в Україні не знають, що їм принесе сьогоднішній день, вони живуть без світла, без води… Але запевняю на 100 відсотків - українці ніколи не звернуть з цього шляху. росія не виграє цю війну. Україна переможе», - заявив керівник ОП України.

Читайте також: Київський безпековий договір може зберегти мир у Європі на десятиліття - Єрмак

Як повідомлялося, від початку російського вторгнення в Україну Євросоюз надає Україні змістовну політичну, економічну, фінансову, гуманітарну та військову допомогу.

Лідери країн ЄС і ключових євроінституцій неодноразово заявляли, що саме Україна визначатиме умови завершення війни після повного поновлення суверенітету та територіальної цілісності в межах міжнародно визнаних кордонів.

У Києві 3 лютого має відбутися саміт Україна - ЄС, де, як очікується, європейські керівники підтвердять цю принципову позицію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-