росія тримає у Чорному морі три ракетоносії з 20 «Калібрами»

росія тримає у Чорному морі три ракетоносії з 20 «Калібрами»

Укрінформ
У Чорному морі росія тримає 11 кораблів, у тому числі три ракетоносії, споряджені 20 ракетами “Калібр”.

Про це в ефірі телемарафону повідомила керівник об’єднаного пресцентру Сил оборони Півдня Наталія Гуменюк, передає кореспондент Укрінформу.

“Вони (загарбники — ред.) трохи зменшили корабельне угруповання - вже зараз 11 кораблів у Чорному морі, але кількість ракетоносіїв залишилася сталою: їх три, і ракет типу “Калібр” напоготові 20. Це говорить про те, що вони продовжують чинити тиск на населення, і не виключаються точкові удари”, - сказала Гуменюк.

За її словами, найімовірніше, що з огляду на погодні умови  застосувати дрони загарбникам не вдасться, проте не слід втрачати пильності, адже часто вночі вітер вщухає, і тоді російська армія використовує безпілотники Shahed.

Речниця зауважила, що ворог намагається виробити нову тактику,  аби знизити ефективність української ППО, зокрема перед масованими ракетними ударами активізує повітряну розвідку.

“Вони намагаються максимально ретельно зібрати інформацію, в тому числі і про об’єкти, які належать до протиповітряної оборони, вони відстежують і бачать результативність нашої ППО, яка зросла до 75-80% у протидії масованим ракетним атакам. Це говорить про те, що вони вишукують тактику, коли можуть знизити цей відсоток протидії нашої ППО. Тому більше дешеві “шахеди” використовують першими хвилями для того, щоб і розвідати, і знищити засоби ППО, виснажити систему спостереження. А вже потім запускають ракети”, - сказала Гуменюк.

Читайте також: Українська авіація за день двічі била по скупченню живої сили та техніки рф

Водночас вона зазначила, що ракет типу “Калібр” у росії залишилося “надзвичайно мало”, ворог їх “приберігає” для ураження об’єктів критичної інфраструктури України.

Як повідомлялося, 29 січня росія виводила на бойове чергування у Чорне море 15 кораблів, серед яких три носії крилатих ракет “Калібр”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-