Українська авіація за день двічі била по скупченню живої сили та техніки рф

Українська авіація за день двічі била по скупченню живої сили та техніки рф

Дані Генштабу
Укрінформ
російські війська продовжують здійснювати спроби наступу на чотирьох напрямках, українськими захисниками протягом доби уражені дві ворожі радіолокаційні станції та склад боєприпасів, авіаційні удари завдані по зенітно-ракетному комплексу та районах скупчення загарбників.

Як передає Укрінформ, про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці оприлюднивши оперативну інформацію станом на 18:00 29 січня.

«Авіація Сил оборони протягом доби завдала удару по зенітно-ракетному комплексу противника та 2 удари по районах зосередження живої сили, озброєння і військової техніки. Підрозділи ракетних військ і артилерії Сил оборони України в той же час уразили 2 радіолокаційних станції ворога та склад боєприпасів», – ідеться в повідомленні.

Війська російської федерації протягом доби, за даними Генштабу, здійснили 24 обстріли з реактивних систем залпового вогню, зокрема по населених пунктах, розташованих неподалік від лінії зіткнення. Є поранені та загиблі серед мирного населення. Загроза авіаційних і ракетних ударів залишається високою по всій території України.

Читайте також: Унаслідок масованого удару по Херсону загинула жінка, ще двоє цивільних - поранені

Повідомляється, що на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Новопавлівському напрямках ворог продовжує вести наступальні дії. На інших напрямках обороняється на раніше зайнятих рубежах.

На Волинському, Поліському, Сіверському і Слобожанському напрямках обстановка суттєвих змін не зазнала, ворожі наступальні угруповання не виявлені. На полігонах республіки білорусь триває підготовка підрозділів противника.

Тим часом війська рф не припиняють бити з мінометів та артилерії по районах Хрінівки й Красного Хутора Чернігівської області, Волфиного Сумської області, Одноробівки, Червоної Зорі, Ветеринарного, Стрілечої, Глибокого, Зеленого, Нескучного, Тернової, Стариці, Верхньої Писарівки, Огірцевого та Вовчанська Харківської області.

На Куп’янському напрямку з танків, мінометів, ствольної й реактивної артилерії ворог обстріляв райони Дворічної, Вільшаної, Піщаного, Крохмального, Берестового, Зеленого Гаю та Вишневого Харківської області, а також Новоселівського і Стельмахівки Луганської області.

На Лиманському напрямку загарбники завдавали ударів по районах Макіївки, Невського, Кремінної та Діброви Луганської області, а також Тернів і Ямполівки Донецької облсті.

На Бахмутському напрямку вогневого ураження від росіян зазнали Спірне, Берестове, Білогорівка, Роздолівка, Бахмут, Дружба та Нью-Йорк Донецької області.

На Авдіївському напрямку під ворожий артилерійський вогонь потрапили райони Первомайського, Водяного, Красногорівки, Георгіївки, Мар’їнки й Новомихайлівки.

На Новопавлівському напрямку загарбники обстріляли Вугледар, Нескучне й Велику Новосілку Донецької області.

На Запорізькому напрямку від вогню ворожої артилерії постраждали райони 14 населених пунктів, серед них – Времівка й Новопіль Донецької області, Нікополь Дніпропетровської області, Полтавка, Червоне, Гуляйполе, Чарівне, Новоданилівка й Новоандріївка Запорізької області.

Читайте також: росіяни обстріляли Чернігівщину з артилерії та мінометів

На Херсонському напрямку російські війська завдали артилерійського удару по Херсону та його передмістю, є постраждалі серед мирних жителів.

З лікарень Каховки та Нової Каховки, за інформацією Генштабу, загарбники вивезли все медичне обладнання до селища Новотроїцьке Херсонської області. Встановлено, що всупереч раніше наданим обіцянкам загарбницька влада закриває медзаклади у згаданих населених пунктах. Персонал поставили перед фактом – переведення або звільнення.

Як повідомляв Укрінформ, станом на 28 січня Сили оборони України в ході повномасштабної війни знищили вже близько 125 тисяч 510 російських агресорів, 3189 ворожі танки, 6344 бойові броньовані машини й іншу техніку ворога.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-