росія може провести ще одну хвилю мобілізації — британська розвідка

росія може провести ще одну хвилю мобілізації — британська розвідка

Укрінформ
російська влада, ймовірно, не виключає можливості проведення ще одного раунду призову в межах «часткової мобілізації».

Про це йдеться у зведенні британської розвідки, опублікованому в понеділок Міністерством оборони Великої Британії у Твіттері, передає Укрінформ.

Як зазначається у зведенні, 22 січня ЗМІ повідомили, що російські прикордонники не дозволяли киргизьким трудовим мігрантам з подвійними паспортами виїхати з росії, сказавши цим чоловікам, що їхні імена є в списках про мобілізацію.

Крім того, 23 січня речник президента росії дмитро пєсков заявив, що указ про «часткову мобілізацію» продовжує бути чинним, стверджуючи, що він необхідний для забезпечення роботи збройних сил рф.

Спостерігачі ставили запитання, чому цей захід не було офіційно скасовано.

«російське керівництво, швидше за все, продовжує шукати способи задовольнити потребу у великій кількості особового складу, необхідного для забезпечення будь-якого майбутнього великого наступу в Україні, водночас мінімізуючи внутрішні інакомислення», - вважає британська розвідка.

Читайте також: ЗСУ за добу відбили атаки противника біля 10 населених пунктів

Як повідомляв Укрінформ, раніше розвідка Британії заявляла, що ініціативи російської влади із впровадження в російській середній і вищій освіті програм військової підготовки школярів і студентів свідчать про дедалі більшу мілітаризацію усіх сфер життя в росії та мають на меті створення асоціацій із радянським союзом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-