Польща в таємному цеху ремонтує пошкоджене озброєння з України – WSJ

Польща в таємному цеху ремонтує пошкоджене озброєння з України – WSJ

Укрінформ
Польща розгорнула масштабну ремонтну операцію для відновлення пошкодженої української артилерії і бронетехніки та повернення їх на поле бою.

Про це ідеться в репортажі The Wall Street Journal, передає Укрінформ.

Зазначається, що ремонтом займаються працівники підприємства, що належить Polish Armaments Group, у місці, яке видання зобов’язалося не розголошувати. 

Завод працює у три зміни цілодобово, крім того, постійно контактує з українцями на полі бою, підказуючи за допомогою зашифрованих програм, як ремонтувати танки, ракети та інше озброєння на місці.

Читайте також: Польща готова передати Україні 60 модернізованих танків PT-91 та 14 Leopard – Моравецький

За роботою цеху стежать озброєні офіцери Агентства внутрішньої безпеки, завданням яких є недопущення диверсій, подібних до тих, що вразили збройові заводи в інших країнах, зокрема у Болгарії.

Кожен з приблизно 400 працівників, залучених до робіт, має бути громадянином Польщі. Процес перевірки нових працівників може тривати кілька місяців.

Читайте також: Польща планує передати Україні танки Leopard 2 протягом кількох тижнів

Автори репортажу побачили у великому цеху «розміром з футбольне поле», зокрема, три 155-міліметрові самохідні гармати AHS Krab, ремонтом яких займався технічний персонал. 

Надалі Польща відіграватиме важливу роль у ремонті та обслуговуванні американських танків Abrams та німецьких Leopard 2, що надходитимуть в Україну.

Як повідомлялося, у середу канцлер ФРН Олаф Шольц офіційно підтвердив намір Німеччини передати Україні основні бойові танки Leopard 2, які Київ просив вже тривалий час. На першому етапі Берлін надасть роту із 14 танків Leopard 2 A6 із запасів Бундесверу. Він також дозволить іншим країнам реекспортувати танки Збройним силам України. Всього Київ може отримати від європейських партнерів приблизно 90 бойових машин типу Leopard 2.

Крім того, влада США погодилася передати Україні 31 танк М1 Abrams.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-