В НАТО згадали жертв Голокосту та про російські злочини в Україні

В НАТО згадали жертв Голокосту та про російські злочини в Україні

Укрінформ
У штаб-квартирі НАТО в Брюсселі з нагоди Міжнародного дня пам'яті жертв Голокосту відбулася скорботна церемонія із вшанування пам’яті жертв цього жахливого злочину часів Другої Світової війни.

Як повідомляє Укрінформ, інформація про цю подію оприлюднена сьогодні на сайті НАТО.

«В НАТО відзначили Міжнародний день пам'яті жертв Голокосту скорботною церемонією в брюссельській штаб-квартирі Альянсу. Говорячи про цю подію, заступник Генерального секретаря НАТО Мірча Джоане зауважив, що цього року День пам’яті є «особливо болісним для кожного з нас тут, у Європі» після того, як майже рік тому росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну.

У церемонії вшанування жертв Голокосту взяли участь постійні представники при НАТО від Італії та Польщі, а також Посол Ізраїлю Хаїм Регев, керівник дипломатичної Місії Ізраїлю при ЄС і при НАТО.

Читайте також: Єврокомісія вшанувала пам'ять жертв Голокосту

Під час виступу на церемонії заступник Генерального секретаря НАТО назвав російську агресію проти України найбільшою безпековою загрозою з часів Другої Світової війни.

«Ми бачили жахливі сцени, які, як ми вважали, можна знайти лише у підручниках історії. Вони є гострим нагадуванням про те, якою вразливою є свобода, і що ми інколи не можемо сприймати мир і безпеку як даність… Відстоюючи наші цінності сьогодні, ми також вшановуємо всіх, хто кожного дня бореться за свободу й демократію», - зауважив Джоане, наголошуючи на важливості єдності НАТО у підтримці України та у зміцненні оборони самого Альянсу.

На знак скорботи за загиблими під час Голокосту сьогодні у штаб-квартирі Альянсу були приспущені державні прапори всіх 30-ти країн-союзниць.

Як повідомлялося, вчора, вперше в історії двосторонніх відносин, з членами Північноатлантичної Ради зустрівся Президент Ізраїлю Іцхак Герцоґ. Сторони обговорили розвиток партнерства у новій ситуації з безпеки, коли режим Ірану розв’язав жорстокі репресії в самій країні, надає росії військову допомогу у її агресії проти України, та продовжує зусилля з отримання ядерної зброї для панування у регіоні та у світі.

Читайте також: Залужний вшанував памʼять жертв Голокосту

Під час спільної заяви для преси Генеральний Секретар НАТО Єнс Столтенберг та президент Ізраїлю Іцхак Герцоґ висловили солідарність з Україною та готовність продовжувати надавати їй допомогу у боротьбі проти російського вторгнення.

Фото: NATO

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-