Данілов попередив про активізацію фсб рф - хочуть дестабілізувати Україну зсередини

Данілов попередив про активізацію фсб рф - хочуть дестабілізувати Україну зсередини

Укрінформ
Україна має витримати чергову потужну хвилю агресії з боку рф, зокрема в інформаційному просторі.

Про це заявив секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов в ефірі «24 каналу», повідомляє Укрінформ з посиланням на пресслужбу РНБО.

За словами секретаря РНБО, наразі п’яте управління фсб «максимально відпрацьовує» завдання із дестабілізації внутрішньої ситуації в Україні. «Наближається 24 лютого, а жодних результатів немає, тому вони проводять таку «комплексну» роботу», – сказав він.

«Дехто каже, що нашої перемоги не може бути, дехто розповсюджує інші нісенітниці. Вони зараз максимально активізувалися, і ближчим часом можемо почути багато різноманітних подібних «думок», – заявив чиновник.

Читайте також: Данілов: росія готується до наступу, перша ознака - активні інформаційні заходи

Данілов зазначив, що значно активізувалися, зокрема, кримінальні авторитети, які і раніше співпрацювали з ФСБ рф і нині перебувають за межами України. Окремо він уточнив, що ситуація в Україні є контрольованою.

Як поінформував секретар РНБО, наразі рф прагне захопити всю територію Донецької і Луганської областей. Окрім того, росія протягом останніх тижнів намагається знайти слабкі місця в обороні України, сказав він.

«Як росіяни будуть рухатися далі, залежатиме від багатьох факторів, але ми бачимо, що вони поступово виснажуються», – заявив Данілов.

Він уточнив, що втрати росіян на донецько-луганському напрямку у понад сім разів більші, ніж в українських військових.

Читайте також: Що більше росія втратить у битві за Донбас, то меншим буде її потенціал - Зеленський

За словами чиновника, завдяки наполегливій, «з ранку до вечора» роботі Президента Володимира Зеленського на дипломатичному фронті партнери надали необхідну важку бронетехніку, що наближатиме нашу перемогу.

Секретар РНБО також висловив упевненість, що рф не вдасться до застосування ядерної зброї. Окрім того, на думку Данілова, усвідомлення спроможностей партнерів України є додатковим аргументом проти того, аби «натиснути на кнопку».

Окремо чиновник зазначив, говорячи про мобілізацію у росії, що внутрішнє невдоволення у рф наростатиме, і зупинити його буде неможливо.

Відповідаючи на запитання щодо запровадження санкцій відносно церковників УПЦ МП, Данілов назвав цю структуру небезпечною інституцією, нагадавши, що багато її представників працюють на росію.

Читайте також: Угорщина накладе вето на санкції ЄС проти російської ядерної енергетики – Орбан

Триває і робота щодо надання Україні «заморожених» російських активів, яку проводить Президент України і уряд, сказав він. За його словами, крига скресає, і українська влада розуміє, як в юридичний спосіб можна буде відпрацювати ці питання. «росія заплатить за все, що накоїла», – переконаний секретар РНБО.

Як повідомлялося, раніше колишній радник Офісу Президента Олексій Арестович висловив сумнів у тому, що Україні вдасться перемогти у війні проти росії, а також вижити у цій боротьбі. За словами Арестовича, переконаність в українській перемозі існувала до 14 січня, проте наразі ситуація, за його твердженням, нібито змінилася.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-