рф формує склади за 80-120 кілометрів від лінії фронту, потрібні ракети більшої дальності - ГУР

рф формує склади за 80-120 кілометрів від лінії фронту, потрібні ракети більшої дальності - ГУР

Укрінформ
росія вчиться на своїх помилках, і зараз українським військам важче бити по її складах боєприпасів і логістичних центрах. Тому Україні необхідні ракети більшої дальності.

Про це повідомив представник Головного управління розвідки Міноборони Вадим Скібіцький в інтерв'ю CNN, передає Укрінформ з посиланням на сайт ГУР.

За словами представника воєнної розвідки України, окупанти почали перекидати військові вантажі по всій території російської федерації, зокрема через Кримський півострів у південні області.

"Тому необхідно завдавати ударів по об’єктах не тільки в окупованому росією Криму, а й у російській федерації", – зазначив Скібіцький.

Представник ГУР розповів, що російські системи матеріально-технічного забезпечення розташовані на відстані від 80 до 120 кілометрів від лінії фронту, що означає, що Україні потрібні ударні системи більшої дальності, щоб їх знищувати.

Читайте також: У білорусі перебувають близько 6000 російських військових — розвідка

За його словами, така артилерія також необхідна, щоб почати контрнаступ до того, як росія перекине підкріплення.

«Для підготовки контрнаступу або наступальної операції необхідно знищити багато об'єктів не тільки на передовій, а й тих, що на 100-150 кілометрів у тилу противника», - сказав він.

За словами Скібіцького, росіяни почали переміщувати свої військові постачання «по всій території рф».

Скібіцький додав, що, зокрема, все переміщується в південні регіони через Кримський півострів з логістичних хабів у Ростовській області.

«Якщо ви питаєте, що критично для рф, то центри тяжіння — це саме хаби, і по них потрібно вдарити, щоб порушити всілякі системи постачання», — сказав він.

Представник ГУР зазначив, що зараз Україні для формування потужних ударних угруповань потрібні танки, БМП, важке озброєння, які б дозволяли швидко вести контрнаступ проти противника.

Раніше Скібіцький заявляв, що наразі зарано говорити про повний перелом у війні на користь України, але ситуація буде змінюватися, і 2023-ій стане роком нашої Перемоги.

Як повідомлялося, на думку голови об’єднаного комітету начальників штабів США генерала Марка Міллі, українські сили цьогоріч матимуть всі можливості для проведення масштабної контрнаступальної операції, аби звільнити якомога більше території, однак вибити росіян з кожного сантиметра української землі для ЗСУ поки буде дуже тяжко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-