російська армія зараз значно слабша, ніж 11 місяців тому – Білий дім

російська армія зараз значно слабша, ніж 11 місяців тому – Білий дім

Укрінформ
росія суттєво ослабла за 11 місяців війни, втративши величезну кількість людей та озброєнь, однак досі залишається небезпечною, тож підтримка України не повинна ослабнути.

Про це заявив на брифінгу у Вашингтоні координатор Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Жодних сумнівів, що російська армія сьогодні є слабшою, ніж 11 місяців тому», - сказав представник Білого дому.

Він нагадав, що росіяни втратили величезну кількість людей та ресурсів, у тому числі тисячі ракет і безпілотників, які вони запускали на українську територію.

Читайте також: США розраховують на нові поставки озброєння в Україну з боку союзників

Проте, за словами Кірбі, російські війська разом зі своїм озброєнням, хоч і застарілим, зберігають здатність завдавати небезпечних ударів, від яких щодня гине багато українців.

«Через це ми так зосереджені на тому, аби Україна надалі могла захищатися та мати змогу давати відсіч і досягати успіху на полі бою», - підкреслив представник Білого дому. Він також зазначив, що Сполучені Штати зберігають велику військову присутність у країнах Європи, щоб захистити європейську модель безпеки, якщо росія вирішить піти далі.

Читайте також: Немає жодних ознак, що росія готується застосувати ядерну зброю – Білий дім

«Безсумнівно, середовище безпеки в Європі змінилося через те, що зробив путін. Тож Сполучені Штати пішли на те, щоб чітко показати нашим союзникам по НАТО, особливо на східному фланзі, наскільки серйозно ми ставимося до своїх зобов’язань за статтею 5 (Статуту НАТО – ред.). І путін повинен це розуміти», - підсумував Кірбі.

Як повідомляв Укрінформ, президент США Джо Байден оголосив про новий масштабний пакет оборонної допомоги Україні, який включатиме 31 танк Abrams та супутнє обладнання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-