США розраховують на нові поставки озброєння в Україну з боку союзників

США розраховують на нові поставки озброєння в Україну з боку союзників

Укрінформ
Президент США Джо Байден заявив, що оборонна підтримка України є справою «міжнародної прихильності» у широкому сенсі, а у Білому домі висловили очікування щодо нових пакетів допомоги для ЗСУ з боку союзників.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Підтримка України у її здатності протистояти російській агресії та захищати свій суверенітет і територіальну цілісність є міжнародним зобов’язанням. Я просто сподіваюся на міжнародну прихильність», - зауважив американський лідер, оголошуючи про надання Україні танків Abrams.

Читайте також: Байден обговорив підтримку України з лідерами ФРН, Франції, Британії й Італії

У цьому контексті він нагадав, що минулого тижня США зібрали в Німеччині глав оборонних відомств близько 50 держав, «кожна з яких робить вагомий внесок у цілісність України». 

Байден підкреслив, що ці країни повною мірою віддані тому, щоб Україна залишалася сильною, незалежною та здатною захистити себе від російської агресії. «Я хочу подякувати кожному члену цієї коаліції за те, що вони продовжують активізувати свої зусилля»,- зауважив президент США.

Водночас у Білому домі повідомили в середу, що впродовж ближчих тижнів передбачаються нові оборонні поставки в Україну з боку союзників і партнерів.

Читайте також: Байден оголосив про надання Україні 31 танка Abrams

«Ми очікуємо, що інші країни також оголосять про надання додаткової бронетехніки, включно з тією, яка буде готова для використання на полі бою, впродовж найближчих тижнів та місяців»,- зауважила під час телефонного брифінгу високопоставлена представниця адміністрації США.

За її словами, це має сформувати єдину базу, що суттєво посилить оборонні спроможності ЗСУ для проведення контрнаступу.

Як повідомляв Укрінформ, президент США Джо Байден провів переговори з лідерами Німеччини, Франції, Великої Британії й Італії щодо подальшої підтримки України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-