Байден обговорив підтримку України з лідерами ФРН, Франції, Британії й Італії

Байден обговорив підтримку України з лідерами ФРН, Франції, Британії й Італії

Укрінформ
Президент США Джо Байден у середу провів телефонну розмову з канцлером Німеччини, президентом Франції, а також прем'єр-міністрами Великої Британії й Італії з метою координації зусиль на підтримку України.

Про це він повідомив у середу, під час виступу в Білому домі, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Сьогодні вранці я мав довгу розмову з нашими союзниками по НАТО – канцлером Німеччини Шольцем, президентом Франції Макроном, прем’єр-міністром Сунаком і прем’єр-міністром Італії Мелоні, щоби продовжити нашу тісну координацію та нашу повну підтримку в Україні», - повідомив глава Білого дому.

Читайте також: Резніков після розмови з Остіном пообіцяв незабаром «ще більше хороших новин»

У цьому контексті він зазначив, що координація зусиль відбулася в умовах підготовки росією потенційного поновлення масштабного наступу на Україну. Байден підкреслив, що в кремлі не дочекаються розбрату серед західних кран на підтримку українців: «Ми повною мірою залишаємося єдиними».

Крім того, Байден зазначив, що ЗСУ, які готуються до контрнаступу та звільнення власної території, «повинні мати можливість протистояти тактиці та стратегії рф на полі бою». Президент США підкреслив, що українські сили мають «покращити свою здатність маневрувати та працювати на відкритій місцевості, крім того вони мають бути здатними стримувати та захищатися від російської агресії в довгостроковій перспективі».

Президент Байден підтвердив зобов’язання Сполучених Штатів координувати міжнародні зусилля й підтримувати Україну стільки, скільки буде потрібно.

Водночас, у Білому домі повідомили в середу, що радник президента США з питань національної безпеки Джейк Салліван також скликав своїх колег з питань національної безпеки у Вашингтоні на дводенну зустріч, щоб обговорити підтримку України.

Читайте також: Зеленський — про танки Leopard: Кількість і терміни поставок мають важливу роль

«Вони провели зустріч учора ввечері та продовжують спілкування сьогодні»,- зауважили в адміністрації Байдена.

У цьому зв’язку в Білому домі підкреслили, що останні кроки щодо виділення України нової оборонної допомоги «свідчать про те, що Сполучені Штати і Європа продовжують працювати пліч-о-пліч, щоби підтримати Україну».

Як повідомляв Укрінформ, у середу Сполучені Штати оголосили про поставку в Україну 31 танку Abrams, а також обладнання, необхідного для їх експлуатації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-