Польський генерал: Німеччина у змозі передати Україні танки через місяць, а не три

Польський генерал: Німеччина у змозі передати Україні танки через місяць, а не три

Ексклюзив
Укрінформ
Німеччина може передати Україні роту танків Leopard 2 через три-чотири тижні, а не місяці. Рішення Берліна про передачу танків є “довгоочікуваним”, його потрібно було ухвалити ще раніше.

Таку думку в коментарі кореспонденту Укрінформу висловив колишній командувач Сухопутних військ Польщі, ексзаступник міністра оборони країни генерал Вальдемар Скшипчак.

“Врешті німці наважилися на передачу танків. Добре, що це сталося, хоча це рішення давно перезріло”,- підкреслив Скшипчак, який є професійним танкістом.

Коментуючи заяву міністра оборони Німеччини Бориса Пісторіуса, що танки можуть потрапити до України не раніше, ніж через три місяці, експерт підкреслив, що Україна потребує ці танки “негайно”, а не через декілька місяців.

Читайте також: Україна розраховує залучити до танкової коаліції широке коло партнерів – Шмигаль

“Їх потрібно передати Україні негайно, навіть якщо танки будуть зняті з озброєння регулярних підрозділів. Війна не загрожує Німеччині, вони повинні це зробити швидко”,- наголосив польський генерал.

На думку екскомандувача Сухопутних військ Польщі, передача танків підготовленим українським танкістам може зайняти “три-чотири тижні”.

Він також повідомив, що Польща упродовж місяця може підготувати 58 українських екіпажів танків Leopard 2 тобто склад танкового батальйону.

“Польща має потенціал, має тренувальну базу, щоб організувати навчання українських танкістів, логістику, ремонтну базу, Польща може забезпечити потреби української армії у навчанні танкістів на Leopard 2”,- підкреслив експерт.

Читайте також: Іспанія підтвердила наміри надіслати Україні Leopard 2

За його словами, Варшава може підготувати для потреб ЗСУ особовий склад танкового батальйону, тобто 58 екіпажів.

Скшипчак також дуже схвально висловився щодо декларації міністра національної оборони Польщі Маріуша Блащака, який нещодавно повідомив, що Варшава може до березня повністю озброїти та навчити особовий склад для нової механізованої бригади ЗСУ.

“Це рішення є дуже добрим. Без сумніву, Польща може це зробити до березня”,- зазначив ексзаступник міністра національної оборони РП.

Він додав, що на озброєнні цієї механізованої бригади може бути до 60-ти танків Т-72 або польської модифікації PT-91 і до 90 БМП.

Коментуючи рішення про відступ підрозділів ЗСУ з Соледару, Скшипчак зазначив, що ЗСУ повинні уникнути оточення, відтак воно є правильним.

“Українці не повинні дати себе оточити, вони у глибині мають чергові оборонні рубежі, відтак повинні на них відійти, аби уникнути невиправданих втрат. Це - правильне рішення, яке сповільнює дії росіян на фронті”,- резюмував польський генерал.

Як передавало агентство, міністр оборони ФРН Борис Пісторіус у кулуарах Бундестагу після засідання оборонного комітету заявив у середу, що перші танки Leopard 2 з Німеччини можуть бути доправлені в Україну приблизно за три місяці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-