Україна розраховує залучити до танкової коаліції широке коло партнерів – Шмигаль

Україна розраховує залучити до танкової коаліції широке коло партнерів – Шмигаль

Укрінформ
Прем'єр-міністр Денис Шмигаль подякував Німеччині за рішення про надання Збройним силам України танків Leopard 2 та заявив, що наша держава розраховує залучити до танкової коаліції широке коло партнерів, аби отримати якнайбільше танків у найкоротший термін.

Як передає Укрінформ, про це глава уряду написав у Телеграмі.

«Зелене світло для леопардів. Сьогодні канцлер Німеччини Олаф Шольц оголосив про позитивне рішення щодо постачання Україні бойових танків Leopard 2. Крім того, Німеччина надала дозвіл іншим країнам на реекспорт «леопардів» в Україну. Розраховуємо залучити до танкової коаліції широке коло партнерів, аби отримати якнайбільше танків у найкоротший термін. Вдячні уряду Німеччини та всім країнам, які готові передати Leopard 2 Україні», – зазначив Шмигаль.

Читайте також: Іспанія підтвердила наміри надіслати Україні Leopard 2

Як повідомляв Укрінформ, 25 січня Федеральний уряд Німеччини ухвалив рішення про надання Збройним силам України 14 основних бойових танків Leopard 2. Канцлер ФРН Олаф Шольц заявив у середу під час засідання уряду, що Німеччина збільшуватиме військову підтримку України. Рішення стало результатом інтенсивних консультацій, які відбулися з найближчими європейськими та міжнародними партнерами Німеччини. Метою є швидко зібрати для України два батальйони танків Leopard 2.

Як перший крок Німеччина надасть 14 танків Leopard 2 A6 зі складів Бундесверу. Інші європейські партнери також передадуть машини Leopard 2.

Тренування українських екіпажів мають розпочатися найближчим часом у Німеччині. Пакет також передбачає логістику, боєприпаси та обслуговування системи.

Читайте також: Кулеба закликав приєднатися до танкової коаліції нових партнерів, які мають Leopard 2

Крім того, Німеччина надасть відповідні дозволи країнам-партнерам, які хочуть швидко доставити танки Leopard 2 зі своїх складів в Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-