Шольц каже, що Німеччина не відправлятиме в Україну своїх військових

Шольц каже, що Німеччина не відправлятиме в Україну своїх військових

Укрінформ
Німеччина разом з союзниками і надалі підтримуватиме Україну військовою технікою та озброєннями, однак не відправлятиме на війну своїх солдатів.

Про це заявив канцлер ФРН Олаф Шольц, виступаючи у Бундестазі в середу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Наземні війська ми не будемо відправляти за жодних умов. Я сказав, що не буде прямої участі солдатів НАТО у війні в Україні. Цього не відбувається зараз і не буде в майбутньому» , - сказав Шольц, нагадавши, що про це заявляв від самого початку не лише він, а й президент США.

Читайте також: Зеленський обговорив із Шольцом передачу Україні танків Leopard 2

Канцлер заявив, що Німеччина є одним з лідерів у питанні наданні всебічної допомоги Україні, щоби вона «могла захистити свій суверенітет і територіальну цілісність», й додав, що цілі росії у війні є суто імперіалістичними.

За словами політика, допомога, яку надають Києву партнери, є ефективною саме тому, що всі діють спільно і згуртовано. Рішення щодо передачі Україні Leopard 2 також стало результатом тісної кооперації.

«Те, що ми передамо танки, стало можливим завдяки рішенню партнерів», - сказав глава німецького уряду, уточнивши, що ФРН координуватиме процес.

Канцлер також прокоментував відносини між Німеччиною та одним із найближчих своїх союзників - США, наголосивши, що зараз вони «на такому доброму рівні, на якому, можливо, не були давно».

Читайте також: Резніков – про танки: Коаліція з Leopard запрацювала, далі буде більше

Водночас Шольц закликав громадян ФРН довіряти йому і уряду та наголосив, що не допустить, аби на рішення влади впливали “публічні настрої”. За його словами, уряд ФРН ухвалюватиме «зважені рішення», тісно узгоджені з міжнародними партнерами і союзниками, які не суперечитимуть безпековим інтересам Німеччини.

Як повідомлялося, 25 січня уряд Німеччини ухвалив рішення про надання Збройним силам України 14 основних бойових танків Leopard 2.

Крім того, Німеччина надасть відповідні дозволи країнам-партнерам, які хочуть швидко доставити танки Leopard 2 зі своїх складів в Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-