Зеленський обговорив із Шольцом передачу Україні танків Leopard 2

Зеленський обговорив із Шольцом передачу Україні танків Leopard 2

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський провів розмову з канцлером Німеччини Олафом Шольцом, в якій глава української держави отримав підтвердження про рішення німецької сторони розпочати постачання Україні танків Leopard 2.

Як передає Укрінформ, про це заступник керівника Офісу Президента Андрій Сибіга написав у Фейсбуці.

«Танкове привітання - саме так охарактеризую щойно проведену розмову Президента Зеленського з канцлером Шольцом. У свій День народження глава держави отримав підтвердження про рішення німецької сторони розпочати постачати Україні танки Leopard 2. А також про надання дозволу третім країнам постачати нам танки цього типу. Підготовка екіпажів розпочинається невідкладно», - зазначив Сибіга.

Читайте також: Моравецький: Рішення Берліна щодо танків для України допоможе зупинити росію

Він додав, що «кращого привітання для Президента держави, що мужньо бореться не лише за свою незалежність, а й за весь вільний світ, не може і бути».

«Мені здається, що це закономірно отримувати саме такі побажання саме Президентом Зеленським і добрий приклад для інших лідерів у сьогоднішніх привітаннях. Впевнений. Так і буде», - підкреслив Сибіга.

Своєю чергою, Володимир Зеленський висловив вдячність Німеччині за ухвалення рішення щодо надання Україні танків та подальше розширення оборонної підтримки.

"Німецькі основні бойові танки, подальше розширення оборонної підтримки та тренувальних місій, зелене світло партнерам на постачання аналогічної зброї. Щойно у розмові з канцлером Німеччини Олафом Шольцом почув про ці важливі та своєчасні рішення. Щиро вдячний бундесканцлеру та всім нашим друзям у Німеччині", - зазначив глава держави.

Крім того, у відомстві канцлера ФРН повідомили, що Олаф Шольц «підтвердив непохитну солідарність з Україною перед обличчям агресії російської федерації та заявив, що Німеччина продовжуватиме збільшувати військову підтримку України в тісній координації з європейськими та міжнародними партнерами».

Як повідомлялося, федеральний уряд Німеччини ухвалив рішення про надання Збройним силам України 14 основних бойових танків Leopard 2.

Фото: Офіс Президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-