Методів порятунку цивільних із російського полону нині не існує – Лубінець

Методів порятунку цивільних із російського полону нині не існує – Лубінець

Укрінформ
Методів порятунку цивільних громадян із російського полону станом на сьогодні не існує, однак Україна хоче повернути всіх, кого росія викрала з 2014-го року, допомогти в цьому береться Туреччина.

 Як передає Укрінформ, про це уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець повідомив у Телеграмі.

За словами омбудсмена, питання повернення цивільних він підіймав під час перемовин з уповноваженою з прав людини в рф Тетяною Москальковою, що відбулися в Туреччині.

«Нам потрібно, аби москва надала усю наявну інформацію про заручників та повернула наших людей. У нас практично немає інформації про те, де вони перебувають, в якому місці, в якому стані, де їх тримають. Якщо рф не висунула їм жодних звинувачень, то, відповідно до міжнародного гуманітарного права, росія повинна їх повернути», – зазначив Лубінець.

За його словами, допомогти витягти українців з російського полону хоче Туреччина – Президент Реджеп Тайїп Ердоган взяв на себе переговорну місію.

Омбудсмен висловив сподівання, що справа зрушиться з місця й українці зможуть повернутися на батьківщину.

Читайте також: росія не дотримується домовленостей у рамках Женевських конвенцій - Лубінець

Як повідомляв Укрінформ, Україна передала російській стороні список із 748 хворих і важкопоранених оборонців держави, які на цей час перебувають у полоні рф.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-