Заявка Польщі щодо Leopard: в уряді ФРН розповіли про механізм реекспорту

Заявка Польщі щодо Leopard: в уряді ФРН розповіли про механізм реекспорту

Укрінформ
 У Німеччині існує механізм схвалення заявок на реекспорт, і він буде застосований щодо танків Leopard 2, по дозвіл на передачу яких Україні звернулася Польща.

 Про це сказав міністр економіки ФРН Крістіан Лінднер у коментарі телеканалу Welt, передає Укрінформ. 

«Є усталена процедура. Коли надходить запит, офіційне звернення, тоді в уряді запускається ця процедура, а потім приймається рішення», - сказав Лінднер, не уточнивши, про які терміни може йтися.

Він також зауважив, що Німеччина продовжує інтенсивні консультації з союзниками та партнерами щодо необхідної Україні допомоги, зокрема стосовно танків. «Політична лінія полягає в тому, що Німеччина не повинна стати стороною війни, а спроможності її армії для виконання власних завдань і завдань по обороні Альянсу не мають бути послаблені; водночас Берлін прагне посилити обороноспроможність України, яка повинна мати більшу стійкість у цій жахливій війні, ніж путін для її продовження», - заявив німецький урядовець.

Читайте також: Країни, що мають танки Leopard, вже можуть готувати їх до передачі Україні - Столтенберг

Речник федерального уряду Штеффен Гебештрайт напередодні також наголосив на необхідності дотримання процедури. «Треба подивитися і все перевірити. Потім це обробляється з необхідною швидкістю, але, звичайно, й із необхідною ретельністю, якої потребують такі процедури», - сказав він.

При цьому Гебештрайт не зміг назвати точні строки ухвалення рішення, зауваживши, що «це відбувається протягом декількох днів або займає багато місяців». За його словами, у Берліні сподіваються, що міжнародні партнери дотримуватимуться закону і не стануть постачати танки третій країні без дозволу країни-виробника.

Читайте також: Rheinmetall готовий передати Україні 139 танків Leopard

Як повідомлялося, раніше міністр національної оборони Польщі Маріуш Блащак заявив, що Берлін уже отримав запит Варшави про згоду на передачу Україні танків Leopard 2.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-