Італія готує черговий пакет допомоги Україні: системи ППО та «інші конфіденційні заходи»

Італія готує черговий пакет допомоги Україні: системи ППО та «інші конфіденційні заходи»

Укрінформ
Італія спільно з Францією надасть Україні системи ППО Samp-T, які вражають літаки на відстані до 100 кілометрів і ракети – до 25 км. 

Як передає Укрінформ, про це повідомив віцепрем'єр-міністр, міністр закордонних справ Італії Антоніо Таяні, в інтерв’ю італійському виданню Corriere della Sera.

«Конфлікт повинен закінчитися якомога швидше: але тоді країнам-союзникам України має бути зрозуміло, що ми повинні докласти всіх зусиль, аби допомогти цій нації в її боротьбі за незалежність», – сказав він.

За словами Таяні, Італія вже надала Україні п'ять пакетів військової допомоги на суму близько 1 млрд євро і готує шостий пакет, який включає системи ППО. 

Читайте також: На півночі України створили 19 мобільних груп ППО для захисту критичної інфраструктури

«У співпраці з Францією ми завершуємо розгортання Samp-T, є й інші заходи, над якими ми працюємо конфіденційно», – зазначив він.

Міністр наголосив, що «російсько-український конфлікт посилив російську дезінформацію». «Протидія цьому отруйному явищу має бути рішучою», – додав він, зауваживши, що не можна дозволяти «принижувати себе брехнею та отрутою». 

Як раніше повідомляло агентство, на півночі України створили 19 мобільних груп ППО для захисту критичної інфраструктури.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-