білорусь продовжила термін перевірки бойової готовності своїх збройних сил

білорусь продовжила термін перевірки бойової готовності своїх збройних сил

Дані Генштабу
Укрінформ
З метою підтримання армії в готовності до застосування білорусь продовжила термін перевірки бойової готовності своїх збройних сил до 30 січня.

Як передає Укрінформ, про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомив у Фейсбуці, оприлюднивши оперативну інформацію станом на 18:00 21 січня.

«До білорусі переміщуються підрозділи територіальних військ. З метою підтримання армії у готовності до застосування вчергове продовжено термін перевірки бойової готовності збройних сил білорусі. Цього разу до 30 січня», – ідеться в повідомленні.

У Генштабі застерігають, що загроза здійснення російськими загарбниками ударів з використанням ракет наземного та повітряного базування і дронів-камікадзе залишається актуальною по всій Україні.

Читайте також: Розвідка: Розмови про можливий наступ із білорусі - спроба відтягнути наші війська від лінії фронту

Протягом доби війська російської федерації здійснили 26 авіаційних ударів та 15 обстрілів з реактивних систем залпового вогню. За даними Генштабу, основні зусилля рф зосереджує на спробах повної окупації Донецької області.

На Авдіївському напрямку загарбники вели безуспішні наступальні дії. Продовжують спроби наступу на Бахмутському та Запорізькому напрямках, нарощують інтенсивність застосування авіації. На інших напрямках ворог веде оборону.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках наступальні угруповання противника не виявлені. Загроза здійснення провокаційних прикордонних збройних інцидентів зберігається.

Встановлено, що республіка білорусь продовжує надавати всебічну підтримку російській агресії. Крім спільних навчань, на території країни триває підготовка підрозділів рф.

Ворог не припиняє завдавати ударів з артилерії вздовж усієї лінії зіткнення. Від мінометного й артилерійского вогню росіян постраждали райони населених пунктів Бачівськ і Волфине Сумської області, а також Ветеринарне, Козача Лопань, Стрілеча, Красне, Стариця, Огірцеве, Вовчанськ, Бударки, Колодязне й Новомлинськ Харківської області.

На Куп’янському напрямку з танків, мінометів, ствольної й реактивної артилерії російські війська обстріляли райони Синьківки, Кучерівки, Піщаного, Крохмального, Новоселівського, Стельмахівки, Вишневого і Першотравневого Харківської області, а також Новоселівського і Стельмахівки Луганської області.

На Лиманському напрямку загарбники обстріляли Новоєгорівку, Макіївку, Площанку, Невське, Червонопопівку, Діброву й Серебрянське лісництво Луганської області.

Читайте також: У Рівненській ОВА розповіли, як зміцнюють кордон із білоруссю

На Бахмутському напрямку вогневого ураження від російської армії зазнали позиції Сил оборони в районах понад 25 населених пунктів. Серед них – Верхньокам’янське, Виїмка, Білогорівка, Благодатне, Бахмут, Кліщіївка, Біла Гора, Диліївка, Дружба та Залізне Донецької області.

На Авдіївському напрямку під ворожий вогонь потрапили Авдіївка, Водяне, Первомайське, Невельське, Георгіївка, Мар’їнка й Новомихайлівка Донецької області.

На Новопавлівському напрямку війська рф обстріляли Вугледар, Пречистівку, Золоту Ниву й Велику Новосілку Донецької області.

На Запорізькому напрямку від артилерійського вогню загарбників постраждали райони понад 25 населених пунктів, зокрема Времівка й Новопіль Донецької області, Ольгівське, Гуляйполе, Чарівне, Новоданилівка, Кам’янське та Плавні Запорізької області.

На Херсонському напрямку росіяни знову обстріляли з усього спектру артилерії Веселе Запорізької області та Козацьке, Новоберислав, Тягинку, Токарівку, Садове, Наддніпрянське і Херсон.

Читайте також: росія готує різні сценарії ймовірного наступу – ГУР Міноборони

На тимчасово захоплених територіях Херсонської області, за інформацією Генштабу, ворог посилює контроль обліку мирного населення. Зокрема, намагається створити базу даних місць проживання мирних громадян, погрожуючи відключенням від електропостачання. Під виглядом виконання «програми економії електроенергії» псевдовлада здійснює примусові заходи щодо підписання «акту про підтвердження фактичного місця проживання громадянина».

Авіація Сил оборони України протягом доби завдала 13 ударів по районах зосередження ворога та два – по позиціях його зенітних ракетних комплексів. Українська артилерія зі свого боку також уразила район зосередження загарбників.

Як повідомляв Укрінформ, станом на 21 січня Сили оборони України за час повномасштабної війни знищили 120 тисяч 160 російських військових, 3140 ворожих танків, 6 256 бойових броньованих машин та іншу техніку загарбників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-