Зеленський звернувся до учасників «Рамштайну»:  Ви та я маємо прискоритися

Зеленський звернувся до учасників «Рамштайну»: Ви та я маємо прискоритися

Відео
Укрінформ
Президент Володимир Зеленський закликав міжнародних партнерів пришвидшити ухвалення рішень про постачання зброї Україні, адже час грає на користь росії.

Про це він заявив, звертаючись до учасників 8-го засідання Контактної групи з питань оборони України у німецькому Рамштайні, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Зеленський назвав присутніх «коаліцією творців перемоги» та висловив вдячність за допомогу у боротьбі проти ворога, але зауважив, що «сотня подяк не означає сотню танків» і сотні слів не можна поставити проти російської артилерії або проти ракет, від яких треба захистити мирних українців.

Відео: Офіс Президента 

Зеленський акцентував на факторі часу. «Чи маємо ми багато часу? Ні. Терор не дає часу на дискусії… Час залишається зброєю росії, ми маємо прискоритися», - підкреслив Президент.

Він висловив упевненість, що учасники конференції не хочуть для своїх дітей такого миропорядку, який намагається нав’язати всім росія. рф концентрує свої останні сили, щоби спробувати довести, що ненависть є сильнішою за світ. «Тому ви та я маємо прискоритися… Зло та ненависть завжди мають програвати. кремль має зазнати поразки», - підкреслив український лідер.

Він додав, що в силах тих, хто зібрався на американській авіабазі, зробити зустріч «Рамштайном танків». Не сперечатися щодо кількості, а відкрити поставки такої техніки в принципі, що дозволить покласти край російському злу, наголосив Зеленський.

Президент також попросив надати Україні ракети великого радіусу дії.

Сьогодні Зеленський уперше звернувся до учасників формату «Рамштайн».

Читайте також: Столтенберг зустрінеться з Резніковим на полях «Рамштайну»

Як повідомлялося, 20 січня участь у засіданні у Контактної групи з питань оборони України у Рамштайні беруть глави оборонних відомств близько 50 країн, генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, голова Об'єднаного комітету начальників штабів армії генерал Марк Міллі, міністр оборони України Олексій Резніков.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-