Пентагон пояснив, чому для України танки Leopard кращі за Abrams

Пентагон пояснив, чому для України танки Leopard кращі за Abrams

Укрінформ
У Пентагоні поки що вважають недоцільною передачу в Україну американських танків Abrams, оскільки вони працюють на дефіцитному авіапальному, а також через відсутність матеріально-технічної бази для обслуговування.

По це на брифінгу сказала заступниця речника міністерства оборони США Сабріна Сінгх, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Танки Abrams - здебільшого це питання забезпечення. Я маю на увазі, що це танк, який заправляється пальним для реактивних літаків. Тоді як Leopard і Challenger мають інші двигуни, їм потрібен дизель, їх легше обслуговувати. Вони можуть маневрувати на великих ділянках території, перш ніж їм знадобиться дозаправка», - пояснила Сінгх.

Вона підкреслила, що складність технічного обслуговування танків Abrams та висока вартість їх використання практично нівелює сенс постачань в Україну на нинішньому етапі.

Читайте також: Віцепрем’єр Німеччини — про передачу танків Україні: Рішення має бути ухвалене швидко

Представниця Пентагону нагадала, що США вже надали Україні сучасні бойові системи, інші країни також активізувалися та продовжують забезпечувати ЗСУ озброєнням.

Водночас Сінгх зазначила, що рішення офіційного Берліна стосовно дозволу на поставки в Україну німецьких танків є суверенним рішенням ФРН. За її словами, це питання є предметом обговорень під час нинішнього візиту до Німеччини міністра оборони США Ллойда Остіна. Крім того, про це йтиметься на зустрічі у форматі «Рамштайн», яка має відбутися в п’ятницю.

Читайте також: Передача танків Leopard Україні: Моравецький сподівається на успішні переговори у Німеччині

Як повідомляв Укрінформ, напередодні німецькі ЗМІ оприлюднили інформацію, що канцлер Шольц погодиться надати Україні танки Leopard за умови постачання Сполученими Штатами танків Abrams.

Фото: Bild

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-