Блащак: Україні потрібна щонайменше танкова бригада від союзників

Блащак: Україні потрібна щонайменше танкова бригада від союзників

Укрінформ
Україна потребує від західних партнерів танки для формування щонайменше однієї танкової бригади. Німеччина має приєднатися до міжнародної коаліції, яка передаватиме Києву танки.

Про це після завершення відеоконференції з міністрами оборони Великої Британії, Литви, Латвії, Естонії, а також представників Чехії та Словаччини на тему подальшої допомоги Україні заявив на пресконференції віцепрем’єр-міністр, міністр національної оборони Польщі Маріуш Блащак, передає кореспондент Укрінформу.

"Наше завдання – переконати і показати, що має значення лише реальна, справжня допомога. Інакше нас чекають дуже погані перспективи", – сказав Блащак.

Міністр зазначив, що під час відеоконференції з партнерами він говорив про готовність Польщі передати Україні роту танків Leopard 2 у межах широкої коаліції країн.

"Україну треба підтримати, надавши їй хоча б бригаду танків, а може й більше. Тому ця коаліція держав необхідна для реальної підтримки України в цій ситуації, в якій вона опинилася", – підкреслив Блащак.

Він зазначив, що цю пропозицію він ще раз озвучить в п’ятницю на зустрічі в Рамштайні. Він висловив сподівання, що Німеччина, яка є виробником танків Leopard 2, приєднається до цієї коаліції.

Блащак зауважив, що є країни, які надають реальну допомогу Україні, але є й такі, які "допомагають символічно, або вона є лише на папері".

Варто зауважити, що танкова бригада в Польщі складається з 2-3 танкових батальйонів і має на озброєнні щонайменше 116 танків. Своєю чергою, танкова бригада у складі ЗСУ має на озброєнні 93 танки.

Читайте також: Бундестаг провалив голосування про надання танків Leopard Україні

Як повідомлялося, чергове засідання Контактної групи з питань оборони України у форматі "Рамштайн" відбудеться 20 січня за участю глав оборонних відомств близько 50 країн під головуванням США.

Польща, Фінляндія, Велика Британія вже заявили про свою готовність передати Україні танки в рамках широкої коаліції. Німеччина поки що залишається скептичною з цього приводу.

В коментарі Укрінформу колишній командувач Сухопутних військ Польщі, ексзаступник міністра оборони країни генерал Вальдемар Скшипчак заявив, що Україна потребує до 300 танків від союзників. При цьому найбільше їх повинні надати країни, які географічно розташовані далеко від лінії фронту, зокрема Німеччина та Іспанія. На його думку, ці дві країни у змозі разом передати Україні 150 танків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-