Україна цьогоріч має вийти на початок переговорів щодо членства в ЄС - Президент

Україна цьогоріч має вийти на початок переговорів щодо членства в ЄС - Президент

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський переконаний, що є всі передумови, аби цьогоріч вийти на початок переговорів щодо членства України в Європейському Союзі.

Про це він сказав на спільній із президентом Європейської Ради Шарлем Мішелем пресконференції у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Україна і Європейський Союз вже досягли вагомих, історичних результатів у нашому історичному зближенні. Але ми працюємо над тим, щоб досягти значно більшого. Наша мета - повноправне членство України в Євросоюзі. Я впевнений, що ми досягнемо цієї мети. І я дякую президенту за підтримку нашого інституційного розвитку і за високу оцінку виконання Україною відповідних рекомендацій Єврокомісії”, - зазначив глава держави.

Він висловив сподівання, що наступним кроком може стати "проміжна позитивна оцінка Євросоюзом наших зусиль".

“Я поінформував пана президента про те, які рішення були прийняті Україною і якого прогресу ми досягли. І зазначив, що вже цьогоріч ми маємо вийти на початок переговорів - це наша мета - щодо членства України в ЄС. Для цього є всі необхідні передумови. Є велика мотивація, велике бажання, ми йдемо вперед”, - підкреслив Зеленський.

Читайте також: Шлях України до ЄС: Урсула фон дер Ляєн сказала, якими будуть подальші кроки

Як повідомляв Укрінформ, у червні 2022 року Єврокомісія рекомендувала надати Україні статус країни-кандидата в члени ЄС за умови виконання семи рекомендацій, які стосуються боротьби з корупцією та відмиванням коштів, ухвалення антиолігархічного законодавства та нового закону про ЗМІ, забезпечення прав національних меншин, а також конституційної, антикорупційної та судової реформ.

Україна розраховує вже навесні отримати офіційну оцінку Європейської комісії щодо виконання семи рекомендацій. Від початку повномасштабної війни і особливо з кінця червня 2022 року парламент ухвалив понад 70 законів, спрямованих на виконання Угоди про асоціацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-